Lengvas sūrio pyragas su laimu

Sūrio pyragas su laimu / Recepto autorės nuotr.
Sūrio pyragas su laimu / Recepto autorės nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Pasilepinti sūrio pyragu bent kartais norisi visiems. Bet juk šiltomis dienomis norisi kažko lengvesnio, gaivesnio ir, žinoma, mažiau kaloringo. Savo desertų meniu papildykite vasarišku žaliųjų citrinų skoniu. Lengvesnis sūrio pyragas patenkins saldžias pagundas, bet bus draugiškas figūrai.

Reikės:

  • 125 g kreminio sūrio;
  • 300 g natūralaus jogurto;
  • 2 kiaušinių;
  • pusės šaukšto skystos stevijos;
  • 3 šaukštų žaliosios citrinos sulčių;
  • sutarkuotos žaliosios citrinos žievelės;
  • stiklinės migdolų miltų;
  • 2 šaukštų sviesto.

Paruošimas

Šaltą sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir rankomis sutrinti su migdolų miltais iki lipnios masės.

Ant kepimo skardos dugno pakloti kepimo popieriaus, tolygiai padengti migdolų mase ir prispausti pirštais.

Pagrindą pakepti 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tuomet ištraukti ir palikti atvėsti.

Kol pyrago pagrindas vėsta, maisto smulkintuve iki vientisos masės sumaišyti visus sūrio pyrago masės ingredientus.

Skystą masę pilti ant pagrindo ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti dar 20 minučių.

Ištraukus sūrio pyragą iš orkaitės, atvėsinti ir palaikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.

Galima papuošti avietėmis, žaliųjų citrinų griežinėliais ar mėtų lapeliais.

Receptu pasidalijo tinklaraščio Mitybologija.lt autorė Lauryna Nelkinė.