Lietuvos virtuvė: virtinių įdarai

Virtiniai / Shutterstock nuotr.
Virtiniai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Lietuvių virtuvėje nuo seno populiarūs virtiniai – miltinis patiekalas, kuris ruošiamas su įvairiais įdarais. Subalansuota kiekvienam pagal skonį!

Virtiniai vadinami Rytų Europos šalių – Rusijos, Baltarusijos, Urainos, Lenkijos ir, žinoma, Lietuvos – tradiciniu patiekalu. Kita vertus, virtiniai ar į juos panašūs kitaip vadinami patiekalai nuo seno buvo gaminami daugelyje pasaulio šalių: nuo Kinijos iki Rusijos ar net Prancūzijos. Taigi karūnuoti juos kurios nors vienos šalies kulinariniu paveldu būtų sudėtinga. Įvairiose šalyse šis patiekalas išsiskiria šiek tiek skirtingu tešlos receptu, skirtingais įdarais, tačiau pats principas išlieka toks pat: įvairiais produktais įdaryti tešlos lakšteliai verdami vandenyje.

Lietuvoje ir kitose Rytų Europos šalyse dažniausiai būdavo ruošiami nesaldūs virtiniai (koldūnai) su mėsos, grybų, daržovių, varškės, raugintų kopūstų ir kitais įdarais. Tačiau kartais verdami ir saldūs virtininukai, pavyzdžiui, su uogų (vyšnių ar mėlynių) įdaru.

Taigi siūlome išmėginti keletą mūsų šalyje nuo seno populiarių įdarų.

{recipe|4011}
{recipe|4012}
{recipe|4013}

Receptų šaltinis – „Lietuviški patiekalai“ (1991 m.). Sudarytoja – Julija Kairienė


ĮVAIRIŲ VIRTINUKŲ RECEPTŲ GALITE RASTI ČIA.