Liucina Rimgailė siūlo šventinio deserto receptą: šokoladinis-moliūginis tortas su cinamoniniu kremu

FotorCreated / Žmonės.lt nuotr.
FotorCreated / Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2015-12-30 17:34
AA

Gardėsių kepyklėlės „Liu Patty“ įkūrėja Liucina Rimgailė dalijasi su Žmonės.lt skaitytojais šventiniu deserto receptu, puikiai tinkančiu žiemos šventėms. Tad gal dar spėsite nustebinti savo svečius per Naujuosius.

Liucina siūlo pasigaminti ir svečius pavaišinti šokoladiniu-moliūginiu tortu su cinamoniniu kremu. 

Nors šis desertas ir skamba kaip labai įmantrus, pasigaminti jį galite ir savo namuose. Žinoma, jei tik paisysite „Liu Patty“ įkūrėjos Liucinos instrukcijų. 

Liucinos Rimgailės keptas šokoladinis-moliūginis tortas su cinamoniniu kremu / Asmeninio albumo nuotr.

L.Rimgailė su Žmonės.lt skaitytojais dalijasi šokoladinio-moliūginio torto su cinamoniniu kremu receptu: 

Šokoladinis biskvitas:
1 puodelis (150 g) miltų 
1 puodelis (200 g) cukraus 
1 puodelis (250 ml) karšto vandens 
½ puodelio (60 g) kakavos miltelių 
1 a. š. kepimo miltelių 
1 a. š. sodos 
0.5 a.š. cinamono
1 kiaušinis 
¼ puodelio (60 g) tirpinto sviesto 
cukraus pudros 

Gaminimas:
Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 cm skersmens kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 minutes. Ataušinti ir perpjauti perpus, kad gautųsi du lakštai.

Moliūgų biskvitas:
1 kiaušinis
1 stiklinė (250ml) moliūgų piurė (tai 40-60min orkaitėje keptas muskatinis moliūgas, kuris paskui sutrinamas blenderiu)
0.5 stiklinės rudojo cukraus
0.25 stiklinės baltojo cukraus
0.25 stiklinės aliejaus
0.25 stiklinės graiškiško jogurto
2 šaukšteliai vanilės
2 šaukšteliai malto cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato riešuto
0.5 šaukštelio malto imbiero
1 stiklinė miltų
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnis druskos

Gaminimas:
Kiaušinį, piurė, abu cukrus, jogurtą, aliejų ir vanilę šiek tiek paplakti. Miltus persijoti, įdėti kepimo miltelius, sodą, visus prieskonius ir išmaišyti. Sujungti abiejų dubenų turinius, gražiai išmaišyti. Kepti dviejose 20 cm skersmens skardose (atskirus lakštus). Kepti 180 C temperatūroje, apie 25 min.

Cinamoninis kremas:
350 g mascarpone kremo
350 ml grietinėlės (36 proc.)
150 g cukraus
Kupinas šaukštelis cinamono

Visus ingredientus plakti mikseriu, tik žiūrėti, kad nevirstų sviestu! Pabaigoje švelniai įmaišyti cinamoną ir pridėti daugiau, jei šis prieskonis labai patinka.

Torto surinkimas:
Dedame šokoladinį biskvitą, užtepame kremo sluoksnį. Dedame moliūginį biskvitą, užtepame kremo sluoksnį. Kartojame viską taip pat ir likusiu kremu aptepame torto šonus. Viršų puošiame pagal fantaziją.

Liucinos Rimgailės keptas šokoladinis-moliūginis tortas su cinamoniniu kremu / Asmeninio albumo nuotr.