Liutauras Čeprackas atsikirto Nijolei Pareigytei: „Tai būdinga tik tau ir mano žmonai“

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Liutauras Čeprackas / Teodoro Biliūno/BNS ir Nerijaus Kniūkštos nuotr.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Liutauras Čeprackas / Teodoro Biliūno/BNS ir Nerijaus Kniūkštos nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas kaskart drąsiai neria į jam ir kolegoms mestus kulinarinius iššūkius. Tačiau lietuviškų patiekalų temoje pasirinkęs gaminti tradicinius balandėlius, vyras sulaukė netikėjo klausimo iš Nijolės Pareigytės, jo recepte pasigedusios kečupo.

TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ ir vėl netrūko besirungiančius šefus iš komforto zonos ištraukiančių iššūkių. Šįsyk jų laukė ne tik artėjančios vasario 16-osios proga parinkta lietuviškų patiekalų tema, bet ir kelionė į tikrą senovinę trobą su kokline krosnimi, lauko tualetu ir rakandais perkrautu kluonu, rašoma pranešime spaudai.

Negana to, šefams įtampą sukėlė ir faktas, kad patiekalus su kiauliena ragaus šios mėsos privengianti komisija. Tačiau kovose kol kas pirmaujantis virtuvės šefas Liutauras Čeprackas toliau tvirtai tikėjo savo šansais laimėti, pasirinkęs gaminti balandėlius.

Liutauras Čeprackas
Liutauras Čeprackas / Index photography nuotr.

„Tai yra vienas iš tų patiekalų, kurį visi valgo savo namuose. Mes, kaip lietuviai, ir kiaulė – du neatsiejami dalykai. Pamenu vaikystėje, Jeruzalės mikrorajone, kaimynas už tvoros skersdavo kiaulę. Šiandien niekas, ten gyvendamas, nepagalvotų, kad vidury miesto kažkas gali skersti kiaulę, o aš kiekvieną pavasarį tą procesą matydavau“, - prisiminimais laidoje dalijosi virtuvės šefas.

Balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, gaminamas iš kopūstų lapų, į kuriuos įsukamas maltos mėsos ir ryžių įdaras. Tačiau, kaip pastebi Liutauras, receptuose yra vienas skirtumas, dėl kurio kiekvienas renkasi savaip.

„Vienuose kraštuose balandėlius prieš troškinimą apkepą, kituose – ne, bet aš pasirinkau apkepti. O jeigu ragautojos yra iš Kauno, tuomet dar reikės daugiau sviesto ir grietinės, nes puikiai pamenu savo močiutės balandėlius – jie visuomet būdavo gausiai pagardinti tokiu padažu, kad viskas tiesiog plaukdavo“, - savo recepto paslaptį atskleidė šefas.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Liutauras Čeprackas
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Liutauras Čeprackas / Index photography nuotr.

Visgi, atidžiai stebėdama Liutauro gamybą, laidos vedėja Nijolė Pareigytė pasigedo dar vieno, neretai nuo balandėlių neatsiejamo pagardo – kečupo. Bet šefas manipuliacijoms nepasiduos, likdamas prie savojo recepto, kuris jam turėtų atnešti pergalę kovoje.

„Žinai, kas į balandėlius deda kečupą? Tu ir mano žmona“, - į repliką juokaudamas atsikirto Liutauras.

„IKI šefų kovos“ – šeštadieniais, 17:30 val., per TV3 televiziją.