Liutauras Čeprackas pristato: „Ėriuko sėklidės – gurmaniškas maistas“

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tikriausiai ne viena, perskaičiusi pavadinimą, pagalvojo: „O, ne!“ Virtuvės šefas Liutauras mėgins įtikinti, kad taip galvojate visai be reikalo.

„Ėriuko sėklidės... Kai kam tai skamba neįprastai, gal net drastiškai, bet tai – gurmanų skanėstas. Įsigyti jų sudėtinga, bet pagaminti paprasta. Tiesiog verta nugalėti savo konservatyvumą ir pamėginti...“ – sako BTV laidos „Šeštadienio rytas“ virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Taigi... Ėriuko sėklidės

Produktai:

•  8 ėriukų sėklidės,

• 2 valg. š. miltų,

• 0,5 arbat. š. Kajeno paprikos,

• 0,5 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,

• žiupsnelis druskos,

• alyvuogių aliejus.

Kaip gaminti:

1. Sausus ingredientus sumaišykite. Nuo sėklidžių pašalinkite membraną ir supjaustykite jas 1 cm gabaliukais bei apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje.

2. Kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

3. Patiekite su citrina.