Liutauras Čeprackas improvizuoja subproduktų tema
„Patiekalai iš subproduktų – nepelnytai užmiršti“, – įsitikinęs šefas Liutauras Čeprackas. Jo manymu, iš jų galima pagaminti puikių ir maistingų patiekalų.
Šįkart Liutauras papasakos, kaip paruošti troškintus ėriuko inkstukus, kad šie išsaugotų vertingąsias maisto medžiagas.
Troškinti ėriuko inkstai
Produktai:
• 400 g jauno ėriuko inkstų,
• 10 g miltų,
• 200 g pievagrybių,
• 50 g svogūnų,
• 70 ml grietinėlės,
• 70 ml grietinės,
• 40 ml brendžio,
• čiobreliai,
• druska ir juodieji pipirai.
Kaip gaminti:
1. Inkstus paruoškite kepti. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su miltais.
2. Nulupkite pievagrybius ir supjaustykite tokio pat dydžio gabaliukais, kaip ir inkstus. Susmulkinkite svogūną.
3. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį aliejaus, ant stiprios ugnies dalimis apkepkite inkstus, kol gražiai apskrus (nekepkite ilgai!).
4. Keptus inkstus sudėkite į atskirą indelį.
5. Į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus ir 1–2 min. kepkite. Tada sukrėskite grybus ir dar 2–3 min. kepkite.
6. Galiausiai į keptuvę sudėkite jau apkeptus inkstus, supilkite brendį ir kaitinkite keliolika sekundžių. Vėliau pagardinkite grietine ir grietinėle, čiobreliais, druska ir pipirais. Patroškinkite dar 4–6 minutes.