Liutauras Čeprackas pataria, kaip ruošti jaučio širdį

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tęsiant subproduktų temą... BTV laidos „Šeštadienio rytas“ virtuvės šefas Liutauras Čeprackas papasakos, kaip skaniai ir sveikai patiekti jaučio širdį.

„Jaučio širdis – visaverčių baltymų šaltinis, todėl kartais pasimėgauti šiuo gurmanišku patiekalu ne tik skanu, bet ir naudinga. Vos 20 min. darbo ir sultingi kepsneliai ant iešmo paruošti!“ – sako Liutauras.

Jaučio širdis ant iešmelių

Produktai:

• 400 g jaučio širdies,

• druska ir malti juodieji pipirai,

• alyvuogių aliejus.

Pagardas:

• raudona saldžioji paprika,

• 40 g petražolių,

• 10 g mėtų,

• raudonasis svogūnas (nedidelis),

• 1 arbat. š. cukraus,

• ½ arbat. š. druskos,

• pusės citrinos sulčių,

• 100 ml alyvuogių aliejaus (labai geros kokybės).

Kaip gaminti:

1. Jaučio širdį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suverkite ant iešmelių (medinių), pabarstykite druska ir pipirais, kepkite ant stiprios ugnies keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių. Patiekite su pagardu.

2. Pagardui: saldžiąją papriką ir svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.

Prieskonines žoles smulkiai sukapokite. Daržovių ir žolių mišinį sumaišykite su likusiais pagardo ingredientais.

Skanaus!