Liutauras Čeprackas pataria, kaip ruošti jaučio širdį
Tęsiant subproduktų temą... BTV laidos „Šeštadienio rytas“ virtuvės šefas Liutauras Čeprackas papasakos, kaip skaniai ir sveikai patiekti jaučio širdį.
„Jaučio širdis – visaverčių baltymų šaltinis, todėl kartais pasimėgauti šiuo gurmanišku patiekalu ne tik skanu, bet ir naudinga. Vos 20 min. darbo ir sultingi kepsneliai ant iešmo paruošti!“ – sako Liutauras.
Jaučio širdis ant iešmelių
Produktai:
• 400 g jaučio širdies,
• druska ir malti juodieji pipirai,
• alyvuogių aliejus.
Pagardas:
• raudona saldžioji paprika,
• 40 g petražolių,
• 10 g mėtų,
• raudonasis svogūnas (nedidelis),
• 1 arbat. š. cukraus,
• ½ arbat. š. druskos,
• pusės citrinos sulčių,
• 100 ml alyvuogių aliejaus (labai geros kokybės).
Kaip gaminti:
1. Jaučio širdį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suverkite ant iešmelių (medinių), pabarstykite druska ir pipirais, kepkite ant stiprios ugnies keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių. Patiekite su pagardu.
2. Pagardui: saldžiąją papriką ir svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
Prieskonines žoles smulkiai sukapokite. Daržovių ir žolių mišinį sumaišykite su likusiais pagardo ingredientais.
Skanaus!