Liutauras Čeprackas pataria: kaip taisyklingai virti ryžius

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Ar žinote kaip tinkamai išsivirti ryžius?

„Šeštadienio ryto“ virtuvės profesionalas Liutauras Čeprackas pamokys, ką ir kaip daryti, kad ant jūsų stalo puikuotųsi skanūs ryžiai.

 

Kaip virti ryžius?

⇒ 1 stiklinei ryžių reikia 1,8 stiklinės vandens, o Basmati ir Jasmine ryžiams – 1 stiklinės ryžių ir apie 1,6 stiklinės vandens.

⇒ Ryžius berkite į vandenį, įdėkite žiupsnelį druskos, uždenkite dangčiu ir užvirkite.

⇒ Užvirus ryžiams, sumažinkite ugnį iki minimumo ir 12 min. virkite. Praėjus šiam laikui, išjunkite ugnį ir palaikykite ryžius puode dar 5 minutes.

⇒ Viso virimo metu jokiu būdu neatidenkite puodo dangčio!

 

Apie viską išsamiau žiūrėkite šiame vaizdo reportaže: