Liutauras Čeprackas pristato: „5 minučių“ šokoladinis pyragas

Šokoladinio pyrago variacijų yra daugybė. Siūlome išmėginti dar vieną – paprastą ir greitą.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas laidoje „Šeštadienio rytas“ pateikė puikių, greitai paruošiamų, bet nepaprastai skanių desertų su šokoladu. Belieka skaityti, žiūrėti ir išbandyti.
Šiandien jūsų dėmesiui – „5 minučių“ šokoladinis pyragas.
Reikės:
25 g kakavos,
50 g miltų,
50 g cukraus,
100 g pieno,
ketvirčio šaukštelio kepimo miltelių,
25 g alyvuogių aliejaus,
25 g smulkintų graikinių riešutų.
Kaip gaminti:
1. Sumaišykite sausus produktus, įpilkite aliejų ir pieną.
2. Stenkitės per daug nemaišyti, gali likti ir šiek tiek gumuliukų.
3. Masę sudėkite į keraminį arbatos ar kavos puodelį (turi būti užpildyta 2/3 tūrio) dėkite į mikrobangų krosnelę.
4. Kepkite 2–2, 5 min. maksimaliu galingumu.
5. Patiekite su ledais arba plakta grietinėle.