Liutauras Čeprackas pristato: „5 minučių“ šokoladinis pyragas

Virtuvės Šefas Liutauras Čeprackas / JI24 nuotr.
Virtuvės Šefas Liutauras Čeprackas / JI24 nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Šokoladinio pyrago variacijų yra daugybė. Siūlome išmėginti dar vieną – paprastą ir greitą.

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas laidoje „Šeštadienio rytas“ pateikė puikių, greitai paruošiamų, bet nepaprastai skanių  desertų su šokoladu. Belieka skaityti, žiūrėti ir išbandyti.

Šiandien jūsų dėmesiui – „5 minučių“ šokoladinis pyragas.

 

Reikės:

25 g kakavos,

50 g miltų,

50 g cukraus,

100 g pieno,

ketvirčio šaukštelio kepimo miltelių,

 25 g alyvuogių aliejaus,

25 g smulkintų graikinių riešutų.

 

Kaip gaminti:

1.    Sumaišykite sausus produktus, įpilkite aliejų ir pieną.

2.    Stenkitės per daug nemaišyti, gali likti ir šiek tiek gumuliukų.

3.    Masę sudėkite į keraminį arbatos ar kavos puodelį (turi būti užpildyta 2/3 tūrio) dėkite į mikrobangų krosnelę.

4.    Kepkite 2–2, 5 min. maksimaliu galingumu.

5.    Patiekite su ledais arba plakta grietinėle.