Liutauras Čeprackas pristato: kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Artėjančių Velykų proga tęsiame temą apie vištieną. Šįkart virtuvės šefas Liutauras Čeprackas ruošia puikų pikantišką vištienos patiekalą...

Kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Reikės:

2–2,5  kg vištos, 50 g sviesto, čiobrelio šakelės, citrinos.

Vištos marinatui reikės:

3 l vandens, 180 g druskos, čiobrelio šakelės, 3–5 sutraiškytų česnako skiltelių.

 

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį, sudėkite marinato ingredientus ir maišykite, kol druska ištirps. Marinatą atvėsinkite.

2. Vištą 12-ai valandų į marinatą.

3. Išsimarinavusią vištą  išimkite iš marinato,  nusausinkite, ištepkite sviestu. Tada dėkite perpjautą citriną ir čiobrelį.

4. Pašaukite vištą  į  90–100 °C įkaitintą orkaitę  2–2,5 valandoms.

5. Vištai iškepus, išimkite ją iš orkaitės ir uždenkite.

 

Metas kepti daržoves!

Reikės:

2 morkų, 3 bulvių, 2 saldžiųjų bulvių, 3 česnako galvučių, 2 burokėlių, 3 raudonųjų svogūnų.

Daržovių užpilui reikės:

80 g medaus, 80 ml alyvuogių aliejaus, 1 arbat. š. druskos, 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų, 1 arbat. š. džiovintų mairūnų arba raudonėlių, 2–3 skiltelių traiškyto česnako, 0,5 arbat. š. raudonos aitriosios paprikos.

 

Kaip gaminti:

1. Medų kaitinkite, kol suskystės. Paskui sumaišykite jį su likusiais ingredientais.

2. Daržoves nulupkite ir supjaustykite: morkas ir burokėlius smulkesniais gabaliukais, saldžiąsias bulves ir bulves – stambiau, svogūną – į keturias dalis, o česnaką padalykite į skilteles, bet nelupkite.

3. Daržoves sumaišykite su medaus užpilu ir dėkite į kepimo formą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, dėkite daržoves ir kepkite, kol iškeps burokėliai ir morkos, mat šios daržovės kepa ilgiausiai.

5. Kai daržovės iškeps, ištraukite jas.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 220–230 °C. Vištą pabarstykite juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos, dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tai truks apie 15–20 minučių.

7. Vištą ištraukite ir apie 5–10 min. tegul vėsta. To reikia, kad višta taptų sultingesnė. Daržoves maždaug 5 min. dar pašaukite į įkaitintą orkaitę ir tiekite.