Liutauras Čeprackas pristato: labai gardi lašišų sriuba

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Žuvies mėgėjams Liutauras Čeprackas siūlo išmėginti puikų sriubos receptą. Mes išbandėme ir nepasigailėjome. Gardu, paprasta ir greita – tai bene pagrindinis šio šefo principas virtuvėje.

Lašišų sriuba su rožiniais pipirais

Produktai:

• 400 g lašišos,

• 400 g bulvių,

• 100 g svogūnų,

• 100 ml grietinėlės,

• 1,5 l vandens,

• 20 g krapų,

• druskos,

• rožiniai pipirai.

Kaip gaminti:

1. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus – plonais pusžiedžiais. Tada dėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. 

2. Virkite, kol bulvės bus minkštos. Suminkštėjus bulvėms, supilkite grietinėlę, pasūdykite.

3. Tada dėkite gabalėliais supjaustytą lašišą, suberkite krapus. Užvirkite. Kai puodo turinys užvirs, nukelkite puodą nuo vyryklės ir palikite jį uždarytą 5 minutes.

Patiekimas. Prieš patiekdami sriubą, ant viršaus užbarstykite rožinių pipirų, juos trupindami tarp pirštų (porcijai reikėtų kokių 5–7 grūdelių).

P. S. Nedėkite iš anksto į sriubą pipirų, nes jie praras spalvą ir aromatą.