Liutauras Čeprackas apie santykius su Asta Stašaityte-Masalskiene: „Dar negyvename kartu, bet laikas parodys...“
Garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, teigiantis, kad jo antras vardas – Arogancija, šį pavasarį BTV eteryje su Asta Stašaityte-Masalskiene pradėjo vesti laidą „Šeštadienio rytas“. Iš pažiūros dvi nesuderinamos asmenybės jau du mėnesius dirba drauge. Ko iš L. Čepracko išmoko Asta? Ar Liutaurui patinka A. Stašaitytės-Masalskienės virtuvė?
– Kaip jums sekasi dirbti kartu? Liutaurai, ar Asta ragauja tavo gaminamus patiekalus?
– Asta (toliau – A.): Kadangi Liutauras neprašo manęs skusti bulvių ir lupti svogūnų, tik kviečia viską ragauti, mums labai gerai sekasi kartu dirbti. Kai kurie jo gaminami patiekalai sudomina gaminimo procesu, kai ką ragauju tik todėl, nes matau, kaip dega šefo akys, o kai kuriuos produktus tik Liutauro dėka vėl pradėjau vertinti, pavyzdžiui, kiaušinį.
– Asta, ar jau išbandėte nors vieną Liutauro receptą savo namų virtuvėje?
– A.: Jau po pirmos bendros mūsų laidos eterio mėginau ypatinguoju būdu virti kiaušinį (be marškinėlių). O vištos paruošimo kepimui meną studijuosiu vasarą, kai žiūrėsiu savo laidų įrašus. Dabar neturiu laiko, bet tai paliko įspūdį ir noriu išmokti.
– Liutaurai, ar Asta dažnai naudojasi tarnybine padėtimi klausdama maisto gaminimo subtilybių?
– Liutauras (toliau – L.): Niekad nepastebėjau, kad Asta naudotųsi savo tarnybine padėtimi. Tačiau man klausimai apie maistą – malonūs ir nevarginantys.
– Dalytis eteriu su Asta / Liutauru jums yra...
– L.: Darbas su profesionale, puikiai išmanančia televizinės virtuvės subtilybes ir jos užkulisius.
– A.: Dalytis eteriu su Liutauru – tai dar viena naudinga patirtis. Laida „Šeštadienio rytas“ eteryje – jau du dešimtmečius, visko buvo, ne kartą keitėmės. Šis ieškojimas jau pasiteisino. Kai įdomu man, komandai, tuomet visada įdomu ir žiūrovui.
– Liutaurai, kas sunkiausia filmuojantis laidoje „Šeštadienio rytas“?
– L.: Sunkiausia anksti keltis šeštadienio rytą, kad spėtum ryte nusifilmuoti laidoje (juokiasi).
– Asta, kuo jus labiausiai stebina Liutauras virtuvėje?
– A.: Ar stebina mane Liutauro patiekalai? Taip. Kai žmogus savo bulvių apkepą patiekia su tokia meile ir pasididžiavimu, lyg tai būtų jo paties auginti trumai su aukso dulkėmis, tuomet kramtai ilgai, įsijauti į skonį, kvapą ir supranti, kad tai tikrai šedevras. Beje, kai tik bus kokybiškų šviežių bulvių, iškart gaminsiu nuostabaus grožio Liutauro pasiūlytą ispanišką bulvių apkepą.
– Kokios Astos / Liutauro būdo savybės išryškėjo kartu dirbant?
– L.: Kadangi dar negyvename kartu, apie būdo savybes dar anksti kalbėti, bet laikas parodys...
– A.: Jis tikrai dievina virtuvę ir save virtuvėje. Dirba švariai, greitai, pajuokaudamas. Yra imlus kitų siūlymams ir pastaboms. Labai jaudinasi dėl rezultato ir patiekalų, ir laidų. Maniau, kad Liutauras sudėtingas individualistas, bet, paaiškėjo, jis geba būti puikiu komandos nariu.