Londoną į Palangą iškeitęs lietuvis šefas: „Esame labai turtingi“
Martyn Meid / Karolio Mankausko nuotr.
Šaltinis: Žinių radijas
A
A
Lietuvis šefas Martyn Meid po dešimt Londone praleistų metų grįžo į Lietuvą ir Palangoje atidarė savo restoraną. Galvojate, kad atsisakyti perspektyvų Londone – beprotybė? M. Meid jums paprieštarautų.
„Mes, lietuviai, esame labai turtingi, tik nevertiname to, ką turime. Aš, tyrinėdamas lietuviškus ingredientus, jaučiuosi kaip Amazonės džiunglėse. Įdomiausia – tai, ką žmogus gali padaryti iš turimų ingredientų, naudodamasis savo žiniomis", – sako jis.
Ką apie šefą pasako minimalizmas lėkštėje? Kodėl M. Meid nebijo suklysti? Kokius ingredientus jis atrado Lietuvoje? O kas jam – magiški produktai mūsų virtuvėje?
Į šiuos ir kitus klausimus atsakymai „Žinių radijo“ laidoje „Skonio iššūkis“.