Gritė Maruškevičiūtė-Tamošiūnė – Maistas – tai geros emocijos

Gritė Maruškevičiūtė-Tamošiūnė / Gretos Skaraitienės „ŽMONĖS Foto“ nuotruaka
Gritė Maruškevičiūtė-Tamošiūnė / Gretos Skaraitienės „ŽMONĖS Foto“ nuotruaka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
2021-01-27 13:53
AA

„Prieš karantiną su vyru gyvenome be galo intensyviai. Būdavo daugybė komandiruočių, išvykų. Gaminimas man buvo tapęs prabanga. Todėl dabar mėgaujuosi ramesniu laiku, kurį galiu leisti namuose, mokytis tapybos, neskubėdama ruošti maistą“, – sako „Mis Lietuva 2010“, kompanijos „SLA Academy Vilnius“ įkūrėja Gritė MARUŠKEVIČIŪTĖ-TAMOŠIŪNĖ (31).

Gritė nuo mažens jaučia simpatiją virtuvei. Svarsto, kad galbūt tai atsitiko natūraliai, nes gerai gamina abu jos tėvai, močiutė su seneliu. „Norėdama nustebinti vėlai iš darbo grįžtančią mamą, paauglė pradėjau kepti pyragus, – prisimena. – Desertai man labai patinka iki šiol. Juokauju, kad turiu antrą skrandį. Galiu būti labai soti, bet prie kavos ar arbatos poros kąsnių saldėsis man vis tiek būtinas.“

Ji pasakoja praėjusį pavasarį, per pirmą karantiną, taip besidžiaugusi, jog gali kiek nori šeimininkauti, kad buvo pradėjusi ruošti maistą trissyk per dieną. Prisipažįsta, kad netrukus ir ji, ir vyras Andrius pajuto gyvenantys per sočiai. Dabar jiedu sutarę, kad valgys dusyk per dieną: vidurdienį – vėlyvus pusryčius, o maždaug septintą vakaro – vakarienę. Aišku, kartais būna, kad vėlyvą vakarą alkis dar nugena į virtuvę...