Maistinga pupelių sriuba: receptai

Mėsos ir pupelių sriuba / Fotolia nuotr.
Mėsos ir pupelių sriuba / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Pupelės, kaip ir daugelis kitų ankštinių daržovių, labai sotus ir maistingas produktas. Jose yra tiek baltymų, kad pupelių patiekalai kuo puikiausiai gali atstoti mėsą.

Taip pat skaitykite: Mitybos lentelė: žaliosios, geltonosios ir raudonosios zonos maisto produktai

Taip pat pupelėse gausu mūsų širdžiai ir raumenims naudingo kalio, B grupės vitaminų, vitamino C.  Taigi bent keletą kartų per savaitę į savo valgiaraštį išties naudinga įtraukti pupelių.

Juolab, kad jų būna įvairių rūšių bei spalvų ir jos šiek tiek skiriasi savo skoniu bei maistinėmis savybėmis. Pavyzdžiui, raudonosios pupelės, sakoma, yra puikus antioksidantas, stabdantis senėjimą. 

{recipe|3220}
{recipe|379}
{recipe|1975}
{recipe|341}
{recipe|1862}
{recipe|967}
{recipe|633}
{recipe|1976}