Makaronai niekada nepabosta
Po sunkių savaitės darbų nesinori ilgai stoviniuoti prie puodų. Mažai laiko ir pastangų prireiks skaniems makaronams išvirti.
Spagečiai su pomidorais
Jums reikės: 200 g spagečių, 12 vyšninių pomidoriukų, 200 g anakardžių, 4 česnako skiltelių, kelių šakelių čiobrelių, kelių tamsių bazilikų lapelių, šaukšto pesto padažo su bazilikais, 5 šaukštų alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų pipirų.
- Anakardžius užmerkite bent 3 val. Mirkytus labai gerai perplaukite, suberkite į trintuvą.
- Ten pat suberkite 2 kapotas česnako skilteles, nuo šakelių nubrauktus čiobrelių lapelius, pilkite 2 šaukštus aliejaus, krėskite pestą, pagal skonį berkite druskos ir viską iki vientisumo sutrinkite.
- Likusias dvi česnako skilteles sukapokite, suberkite į gerai įkaitintą keptuvę su likusiu aliejumi, pakepinkite, kol gardžiai pakvips, sudėkite pomidoriukus, juos pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais ir kepkite, kol suminkštės.
- Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir dar šiltus giliame dubenyje sumaišykite su anakardžių padažu ir pomidorais.
- Tiekite su bazilikų lapeliais.
Makaronai su moliūgais, kumpiu ir šalavijais
Jums reikės: 200 g spagečių, 400 g moliūgo, 150 g virto kumpio, 200 g lydyto natūralaus skonio sūrelio, 3 skiltelių česnako, 2 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 šaukštų aliejaus, saujelės kedrinių pinijų, kelių šalavijų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų, rozmarinų.
- Dideliame giliame puode spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Šviežius makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio. Nuvarvinkite, perliekite verdančiu vandeniu ir padėkite šiltai. Moliūgą nuvalykite, susmulkinkite, berkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį berkite druskos, pipirų, rozmarinų ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės, bet neištiš. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir kelias minutes pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytą kumpį ir trumpai paskrudinkite. Suberkite šalavijų lapelius, išmaišykite.
- Makaronus sumaišykite su lydytu sūreliu, išdalykite į lėkštes.
- Ant viršaus berkite moliūgų kubelių, sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų, dėkite po šaukštą šoninės ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Japoniški grikių miltų makaronai su daržovėmis
Jums reikės: 350 g grikinių miltų makaronų, 250 g žirnelių ankščių, 250 g morkų (2 didelių), pakuotės (25 g) džiovintų jūržolių, 3 šaukštų sezamų aliejaus, 2 šaukštų sojų padažo „Tamari“, šviežios imbierų šaknies gabaliuko, druskos, maltų juodųjų pipirų.
- Pasiruoškite ledinio vandens – į dubenį su šaltu vandeniu primeskite ledukų.
- Užvirkite didelį puodą vandens, įberkite druskos, sumeskite žirnelių ankštis, pavirkite porą minučių ir kiaurasamčiu išgriebkite į ledinį vandenį (taip išsaugosite gražią ankščių spalvą). Neilgai trukus nuvarvinkite.
- Puodą, kuriame virė žirneliai, vėl užkaiskite ir pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus. Perliekite šaltu vandeniu, nuvarvinkite.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus imbierus, truputį pakepinkite, tada sudėkite morkas, supjaustytas plonytėmis juostelėmis. Kai jos suminkštės, supilkite sojų padažą, suberkite jūržoles, pagardinkite pipirais ir dar truputį patroškinkite.
- Sudėkite žirnelius, makaronus, išmaišykite, pakaitinkite, kad viskas tolygiai sušiltų, užberkite saujelę susmulkintų svogūnų laiškų ir iš karto patiekite. Likusius svogūnų laiškus suberkite į atskirą indelį.
- Papildomai patiekite sojų padažo.
Daugiau makaronų receptų rasite leidinyje „Makaronai“