„Manyje gyvena katinas Garfildas, kuriam svarbiausia pavalgyti. Su juo tenka pasiderėti, kad viso kelionės laiko nepraleisčiau kepyklėlėse, restoranuose, maisto turguose...“ – sako ką tik iš Paryžiaus grįžusi kulinarinių laidų ir knygų autorė Ilona JUCIŪTĖ (42). Prancūzijos sostinėje ji ne tik grožėjosi architektūra, bet ir sėmėsi įkvėpimo naujiems receptams.
„Nenoriu apsimesti tobula šeimininke, kasdien ruošiančia pusryčius, pietus ir vakarienę. Būna visko. Kartais ir koldūnų iš šaldiklio. Bet šiaip namuose gaminu tikrai daug. Juk repeticijos prieš filmavimus irgi vyksta namie. O kur dar šeima, pasibuvimai su draugais – retai kada mano puodai būna tušti“, – pasakoja Ilona.
Stojus prie viryklės jai svarbiausia ne tik aukštos kokybės produktai, bet ir emocijos. Jei tą dieną Ilona nusiteikusi prastai, niekada patiekalas nepavyksta taip, kaip nori. Apskritai ji – griežčiausia savo pačios kritikė, nes aplinkiniai visada būna maloniai nustebę dėl rezultato.
Galimybė stebinti – štai kas labiausiai Ilonai patinka virtuvėje. Būtent dėl šios priežasties ji negalėtų nė vieno patiekalo pavadinti firminiu. Juolab meniu nuolat kinta pagal sezoną: vasarą televizijos laidų vedėja keraminėje kepsninėje kepa mėsainius, šonkaulius, rūko vištieną, o orui atšalus į tą pačią kepsninę stato troškintuvus ir juose ruošia nuostabiausius guliašus, sriubas, troškinius.