Meksikos skonis
Kai įprastas maistas atsibosta ir norisi aštresnių pojūčių, kartais labai smagu išbandyti kitų šalių receptus. Meksikiečių virtuvės patiekalai skanūs, greitai ir lengvai pagaminami. Tad pasikvieskite draugų ir bent ragaudami nusikelkite į tolimąją Meksiką.
Vištienos fachitos
Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, 4 viščiukų krūtinėlių, 2 svogūnų, žalios ar kitokios spalvos paprikos, 2 aitriųjų paprikų, 2 česnako skiltelių, po 2 šaukštelius maltos aitriosios ir saldžiosios paprikos, stiklinės tarkuoto brandinto sūrio, 2 šaukštelių maltų kuminų, 2 šaukštelių džiovintų raudonėlių, maltų juodųjų pipirų, druskos, šaukšto grietinėlės, kelių šaukštai aliejaus.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite žiedeliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytas paprikas, sugrūstus česnakus, susmulkintas aitriąsias paprikas.
- Nustumkite į keptuvės kraštus, į vidurį dėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite, kol mėsa pabals. Apibarstykite prieskonių mišiniu, išmaišykite ir sumažinę ugnį kepkite dar apie pusvalandį. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
- Tortilijas suvyniokite į foliją ir 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
- Išėmusi ant kiekvienos dėkite kelių rūšių padažo, troškintos vištienos su daržovėmis, šviežių salotų, užberkite tarkuoto sūrio. Susukite ritinėlį. Vieną jo galą užlenkite, kad neištekėtų padažas.
Vegetariniai buritai
Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių, 6 šaukštų marinuotų kukurūzų, svogūno arba 0,5 poro, 2 pomidorų, 2 česnako skiltelių, aitriosios paprikos ankšties, marinuotos vidutinio dydžio aitriosios paprikos, stiklinės tarkuoto brandinto sūrio, meksikietiškų prieskonių mišinio, 4 šaukštų kepsnių padažo, 2 šaukštų aliejaus.
- Svogūnus arba porą, pomidorus supjaustykite gabalėliais, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Sudėkite nusunktas raudonąsias pupeles, kukurūzus, suberkite prieskonius, smulkius aitriųjų paprikų gabalėlius ir maišydami dar kiek pakaitinkite.
- Tortilijas suvyniokite į foliją ir 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
- Kiekvieną paplotėlį aptepkite kepsnių padažu, paskleiskite įdaro, gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį, kraštelius užlenkite.
- Paruoštus tortilijų ritinėlius dėkite į skardą ir trumpam pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kaitinkite, kol išsilydys sūris.
Kesadilijos su malta jautiena
Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, 400 g maltos jautienos, 100 g pievagrybių, pakelio meksikietiškų prieskonių mišinio, 200 g pomidorų padažo, stiklinės kubeliais supjaustytų pomidorų, 0,5 stiklinių tarkuoto brandinto sūrio, saujelės smulkiai supjaustytų salotų lapelių (nebūtinai), šaukšto aliejaus.
- Maltą jautieną 10–15 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje, suberkite smulkintus pievagrybius ir pagardinę prieskonių mišiniu dar šiek tiek patroškinkite.
- 4 paplotėlius aptepkite pomidorų padažu, ant kiekvieno krėskite maždaug po 2 šaukštus mėsos ir pievagrybių įdaro, apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.
- Uždėkite kitą paplotėlį, paspauskite ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Supjaustykite į keturias dalis – gausite trikampius paplotėlius.
- Prieš tiekdami papuoškite petražolių šakelėmis. Skanu su meksikietišku padažu.
Tortilijų paplotėliai
Jei nenusipirkote pakelio tortilijų, galite jų išsikepti. Jums reikės: 100 g miltų, 100 ml vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus.
- Iš miltų (geriausiai tinka kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys) ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius.
- Sudėkite į aliejumi pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir 2 min. pašaukite į 200 °C orkaitę.