Kai įprastas maistas atsibosta ir norisi aštresnių pojūčių, kartais labai smagu išbandyti kitų šalių receptus. Meksikiečių virtuvės patiekalai skanūs, greitai ir lengvai pagaminami. Tad pasikvieskite draugų ir bent ragaudami nusikelkite į tolimąją Meksiką.
Vištienos fachitos
Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, 4 viščiukų krūtinėlių, 2 svogūnų, žalios ar kitokios spalvos paprikos, 2 aitriųjų paprikų, 2 česnako skiltelių, po 2 šaukštelius maltos aitriosios ir saldžiosios paprikos, stiklinės tarkuoto brandinto sūrio, 2 šaukštelių maltų kuminų, 2 šaukštelių džiovintų raudonėlių, maltų juodųjų pipirų, druskos, šaukšto grietinėlės, kelių šaukštai aliejaus.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite žiedeliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytas paprikas, sugrūstus česnakus, susmulkintas aitriąsias paprikas.
- Nustumkite į keptuvės kraštus, į vidurį dėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite, kol mėsa pabals. Apibarstykite prieskonių mišiniu, išmaišykite ir sumažinę ugnį kepkite dar apie pusvalandį. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
- Tortilijas suvyniokite į foliją ir 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
- Išėmusi ant kiekvienos dėkite kelių rūšių padažo, troškintos vištienos su daržovėmis, šviežių salotų, užberkite tarkuoto sūrio. Susukite ritinėlį. Vieną jo galą užlenkite, kad neištekėtų padažas.
Vegetariniai buritai
Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių, 6 šaukštų marinuotų kukurūzų, svogūno arba 0,5 poro, 2 pomidorų, 2 česnako skiltelių, aitriosios paprikos ankšties, marinuotos vidutinio dydžio aitriosios paprikos, stiklinės tarkuoto brandinto sūrio, meksikietiškų prieskonių mišinio, 4 šaukštų kepsnių padažo, 2 šaukštų aliejaus.
- Svogūnus arba porą, pomidorus supjaustykite gabalėliais, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Sudėkite nusunktas raudonąsias pupeles, kukurūzus, suberkite prieskonius, smulkius aitriųjų paprikų gabalėlius ir maišydami dar kiek pakaitinkite.
- Tortilijas suvyniokite į foliją ir 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
- Kiekvieną paplotėlį aptepkite kepsnių padažu, paskleiskite įdaro, gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį, kraštelius užlenkite.
- Paruoštus tortilijų ritinėlius dėkite į skardą ir trumpam pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kaitinkite, kol išsilydys sūris.
Kesadilijos su malta jautiena
Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, 400 g maltos jautienos, 100 g pievagrybių, pakelio meksikietiškų prieskonių mišinio, 200 g pomidorų padažo, stiklinės kubeliais supjaustytų pomidorų, 0,5 stiklinių tarkuoto brandinto sūrio, saujelės smulkiai supjaustytų salotų lapelių (nebūtinai), šaukšto aliejaus.
- Maltą jautieną 10–15 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje, suberkite smulkintus pievagrybius ir pagardinę prieskonių mišiniu dar šiek tiek patroškinkite.
- 4 paplotėlius aptepkite pomidorų padažu, ant kiekvieno krėskite maždaug po 2 šaukštus mėsos ir pievagrybių įdaro, apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.
- Uždėkite kitą paplotėlį, paspauskite ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Supjaustykite į keturias dalis – gausite trikampius paplotėlius.
- Prieš tiekdami papuoškite petražolių šakelėmis. Skanu su meksikietišku padažu.
Tortilijų paplotėliai
Jei nenusipirkote pakelio tortilijų, galite jų išsikepti. Jums reikės: 100 g miltų, 100 ml vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus.
- Iš miltų (geriausiai tinka kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys) ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius.
- Sudėkite į aliejumi pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir 2 min. pašaukite į 200 °C orkaitę.