Melionų rūšys. Renkamės skaniausią!
Didžiųjų prekybos centrų lentynose gausu įvairių rūšių melionų. Smalsu žinoti, kuris skaniausias ar sultingiausias?
► „Cantaloupe“. Šios rūšies melionų minkštimas yra oranžinės spalvos, saldus, labai švelnios tekstūros. Juo tinka skaninti įvairių vaisių salotas, krušoną, vėrinukus. Ypatingo skonio užkandis – meliono riekelės, įvyniotos į plonyčius serano griežinėlius.
► „Honeydew“. Tokių melionų minkštimas viduryje švelniai gelsvas, prie odelės – žalsvas, kreminės tekstūros, sultingas. Tinka valgyti apšlakstytą citrinų sultimis, supjaustytą kubeliais dėti į vaisių, lapinių daržovių salotas, jogurtą, saldžias košes.
► „Juan Canary“. Melionai labai sultingi, minkštimas gan traškus. Tinka vėrinukams, vaisių salotoms, užkandžiui.
► „Barattiere“. Šių nedidukų skaisčiai žalios spalvos melionų skonis panašus į agurkų. Balkšvo kreminio minkštimo gabalėliais galima paįvairinti vaisių, daržovių salotas, vėrinukus. Puikus komponentas ruošiant gaiviuosius gėrimus.
► „Galia“. Šie melionai labai saldūs ir kvapūs. Tinka desertams, vaisių salotoms, kokteiliams, tyrėms, galima tiekti su įvairių rūšių sūriais.
► „Piel de Sapo“ (Santa Claus). Tokie melionai saldoki, subtilaus aromato. Dera su įvairiais kumpiais, minkštais sūriais, galima gardinti mėtomis. Tinka berti į salotas su raudonaisiais svogūnais, pomidorais.