Specialus vaizdo receptas Vasario 16-ajai!

Vasario 16-tosios tortas / Redakcijos archyv.
Vasario 16-tosios tortas / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Šiandien, vasario 16 d., Lietuva mini 99-ąsias Valstybės atkūrimo metines. Daugelis keliausime į miestuose organizuojamus renginius, o tada sugrįšime pasėdėti su artimaisiais ar draugais. Specialiai šia proga kviečiame pasigaminti ypatingą tortą.

Biskvitas

Jums reikės: 10 kiaušinių, 6 v. š. cukraus, 7 v. š. miltų, 0,5 a. š. druskos, 0,5 a. š. tarkuotų citrinos žievelių, 1 a. š. vanilinio cukraus, 1 a. š. kepimo miltelių, 2 a. š. citrinos sulčių, 3 spalvų valgomųjų dažų, sviesto kepimo formai patepti.

  • Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su 4 v. š. cukraus, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir druska. Viską gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės.
  • Baltymus paskaninkite citrinos sultimis ir plakite iki standžių putų, per du kartus supildami likusį cukrų.
  • Baltymus atsargiai sumaišykite su trynių mase, įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  • Padalykite tešlą į tris lygias dalis ir sumaišykite su geltonais, žaliais ir raudonais dažais. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite vienos spalvos tešlą ir kepkite 180 °C temperatūroje 20 min. Taip pat iškepkite ir likusių dviejų spalvų tešlą.

Kremas

Jums reikės: 150 g juodojo šokolado, 50 g sviesto, 15 g želatinos, 30 ml vandens, 100 ml grietinėlės.

  • Šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną sumaišykite su tirpintu šokoladu ir sviestu.
  • Iki standumo išplakite greitinėlę ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę.
  • Padėkite keliolikai minučių į šaldytuvą.
  • Kremu pertepkite iškepusius torto biskvitus.

Glajus

Jums reikės: 300 g cukraus pudros, 150 ml pieno, 80 g kakavos miltelių, 1 a. š. vanilinio cukraus, 40 g. sviesto.

  • Pašildykite pieną ir ištirpinkite sviestą.
  • Supilkite visus ingredientus į indą ir maišykite, kol glajus atvės ir ims tirštėti.
  • Glajumi apliekite tortą. Jei reikia, kraštus dailiai aptepkite naudodamiesi specialia mentele ar stalo peiliu.