Mėsainiai tešloje

Mėsainiai tešloje / Redakcijos archyv.
Mėsainiai tešloje / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Mėsainius mėgsta visi! Ir nors tokiu maistu dažnai nepasilepinsi, tačiau kartais galima. Išbandykite netradicinius – keptus tešloje.

Jums reikės: 300 g kiaulienos ir jautienos faršo, kelių lakštų mielinės sluoksniuotos tešlos, kelių lapelių pjaustyto čederio sūrio, pusės raudonojo svogūno, po žiupsnelį druskos ir pipirų, 1 kiaušinio, aliejaus kepti, sezamo sėklų puošti.

  • Faršą pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Suformuokite plonyčius norimo dydžio kotletus ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Ant kvadrato formos sluoksniuotos tešlos lakšto dėkite kotletą, ant jo sūrio lapelį ir pjaustytą raudonąjį svogūną. Uždenkite dar vienu sūrio lapeliu ir dėkite antrą kotletą.
  • Kiaušinio plakiniu patepkite tešlos kraštus ir uždenkite mėsainį antru tešlos lakštu. Gražiai užspauskite kraštelius šakute (jei reikia, peiliu pataisykite formą, kad būtų taisyklingas kvadratas).
  • Ištepkite visą mėsainį kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  • Valgykite su mėgstamu padažu iš salotomis.