Metas makaronams

Makaronai su vištiena ir pomidorais / Fotolia nuotr.
Makaronai su vištiena ir pomidorais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują pamėgto patiekalo skonį.

Spagečiai su kumpiu

„Carbonara“ spagečiai
„Carbonara“ spagečiai / Astos Černės nuotr.

Jums reikės: 280 g spagečių, 120 g kumpio, didelio kiaušinio, 5 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 šaukštų baltojo sauso vyno, 1,5 šaukšto aliejaus, 2 česnako skiltelių, pagal skonį druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  • Dideliame puode užkaitinkite vandenį, suberkite spagečius ir išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nukošę palikite puodą uždengtą, kad makaronai neatvėstų.
  • Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Česnaką nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, suberkite česnakus ir, sumažinę ugnį, pakepinkite.
  • Išgriebtus česnakus atidėkite.
  • Česnaku kvepiančiame aliejuje paskrudinkite kumpio gabalėlius.
  • Po truputį supilkite vyną ir vis maišydami kaitinkite apie 3 min., kol dalis skysčio nugaruos.
  • Spagečius sukrėskite į keptuvę su padažu ir gerai išmaišykite.
  • Kiaušinį nedideliame inde išplakite su sūriu, sumaišykite su išgriebtais česnakais ir, užpylusi ant spagečių, kaitinkite, kol sūris pradės lydytis, o kiaušinio plakinys sukietės.
  • Patiekalą dar kartą gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais ir išdalykite į lėkštes.

Juostiniai makaronai su gorgoncola ir mocarela

Makaronai juostelės su mocarela
Makaronai juostelės su mocarela / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 240 g juostinių makaronų, 170 g vyšninių pomidorų, 100 g konservuotų artišokų aliejuje, 180 g gorgoncolos, 80 g mocarelos, gabalėlio saliero gumbo, raudonos paprikos, 2 šaukštų aliejaus, 2 česnako skiltelių, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite, suberkite atgal į puodą, uždenkite dangčiu, ir, kol ruošite padažą, laikykite šiltai.
  • Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Papriką perpjaukite per pusę, išskobkite sėklytes ir taip pat supjaustykite.
  • Česnakus smulkiai sukapokite.
  • Artišokus gerai nuvarvinkite ir pasmulkinkite.
  • Gorgoncolą sulaužykite nedideliais gabalėliais, o mocarelą sutarkuokite stambia trintuve.
  • Gilioje keptuvėje ant didelės liepsnos užkaitinkite aliejų.
  • Pakepinkite česnakus, salierus, vėliau suberkite ir pakepinkite paprikas, per pusę perpjautus pomidoriukus ir vis maišydama kepkite apie 5–7 min., kol suminkštės, bet neištiš.
  • Galiausiai suberkite artišokus ir, kai jie sušils, nukelkite padažą nuo ugnies.
  • Juostinius makaronus išdėliokite į lėkštes ir apliekite padažu.
  • Ant viršaus berkite sūrių ir patiekite.

Vamzdeliai su baklažanais

Vamzdeliai su baklažanais
Vamzdeliai su baklažanais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 250 g vamzdelinių makaronų, 200 g kapotų pomidorų savo sultyse, 200 g mocarelos, 60 ml aliejaus, nemažo baklažano, 2 česnako skiltelių, pusės šaukštelio maltos aitriosios paprikos, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Baklažaną nuplaukite, įtrinkite druska, palaikykite apie pusvalandį, išsiskyrusį skystį nusausinkite, o baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Karštame aliejuje pakepinkite česnakus, kai jie gardžiai pakvips, suberkite baklažano gabalėlius ir kepkite ant mažos ugnies apie 8–10 min., kol suminkštės.
  • Į keptuvę sukrėskite kapotus pomidorus, sužerkite aitriąją papriką, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir pakepinkite dar 3 min.
  • Dideliame puode užkaitinkite vandenį, suberkite makaronus ir, išvirę pagal nurodymus ant pakuotės, išdalykite į lėkštes.
  • Dar šiltus vamzdelius apliekite paruoštu padažu, gerai išmaišykite ir apiberkite tarkuota mocarela.

Makaronai su moliūgais

Jums reikės: 300 g vamzdelių, kriauklelių (ar kitokios formos makaronų), 600 g moliūgo, didelio svogūno, 2 skiltelių česnako, 250 ml natūralaus daržovių sultinio, 2 šaukštų aliejaus, saujelės parmezano, 2 šaukštų džiūvėsėlių, kelių šakelių šviežių čiobrelių.

Padažui: 150 ml neriebios grietinėlės, šaukšto sviesto, šaukštelio kario, žiupsnelio druskos, morkos.

  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.
  • Moliūgą nulupkite, sėklas išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, tada česnakus ir, kai jie pagels, suberkite moliūgus.
  • Daržoves užpylę sultiniu, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės moliūgai ir nugaruos dalis skysčio. Pagal skonį pasūdę ir subėrę džiūvėsėlius, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  • Makaronus išdalykite į kelis dubenėlius, ant viršaus paskirstykite po šaukštą kitą moliūgų masės, berkite po truputį parmezano ir dalį kapotų čiobrelių.
  • Morką nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite šaukšte sviesto.
  • Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite karį, likusius kapotus čiobrelius ir, gerai išmaišę, padažu apliekite makaronus.
{recipe|5480}
{recipe|3147}
{recipe|3146}
{recipe|3404}
{recipe|3476}
{recipe|5380}
{recipe|5388}