Martynas Praškevičius – apie „Michelin“ žvaigždę, restorano svečių replikas ir mažąjį gurmaną sūnų

Martynas Praškevičius / Gretos Skaraitienės / BNS, Roberto Daškevičiaus nuotraukos
Martynas Praškevičius / Gretos Skaraitienės / BNS, Roberto Daškevičiaus nuotraukos
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Juk maistas yra tarsi muzika: vieniems patinka tokia, kitiems – visai kito stiliaus. Tas pats su patiekalais: kažkas visada rinksis kiaulieną, o kitas ieškos ko nors veganiško“, – sako „Michelin“ žvaigžde įvertinto sostinės restorano „Džiaugsmas“ virtuvės šefas Martynas PRAŠKEVIČIUS (43).

Prie „Džiaugsmo“ durų nematyti raudonos „Michelin“ lentelės su restoranui skirta žvaigžde...

Yra subtili mažytė žvaigždutė po pavadinimu: kam reikia, tas randa. Iškentėme tos raudonos lentelės lauke nepakabinę: ją pastatėme lentynoje restorano viduje.

Kaip pasikeitė gyvenimas ją gavus?

Tai – pasaulinis pripažinimas: „Michelin“ šiaip sau žvaigždžių nedalija. Patekti į šį restoranų gidą svajoja daugelis šefų, kai kas visas pastangas deda, kad tik žvaigždelę gautų. Matyt, ir aš apie ją tyliai pasvajodavau, bet net bijodavau per daug apie tai galvoti. Būti įvertintam – kiekvieno žmogaus svajonė, tačiau tikrai nedarėme nieko specialaus, kad mus pastebėtų „Michelin“: buvome tokie, kokie esame visada. Džiaugiamės, kad žvaigždę gavome. Nuoširdžiai sakau – nesitikėjau.