Minime Keksiukų dieną: kepame ir skanaujame

Kalėdinis keksiukas / Fotolia nuotr.
Kalėdinis keksiukas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nedidukai keksiukai – ne tik puikus desertas. Jie labai papuoš tiek šventinį, tiek kalėdinį stalą. Be to, gali būti ir puiki dovana artimiesiems. Įdėjusios rankų ir širdies šilumos, tikrai pamaloninsite šeimą ir draugus. O kadangi šiandien pasaulyje minima Keksiukų diena, kviečiame paskaityti apie juos šiek tiek plačiau...

Pasak istorijos šaltinių, keksiukus pradėta kepti dar X amžiuje. Dėka išradingų anglų ir amerikiečių konditerių šių kepinių skonis šiandien žinomas daugeliui, o geriausiais keksiukų kepimo meistrais laikomi anglai.

Paskanauti purių saldžių keksiukų daugybėje pasaulio šalių siūlo ne tik žinomi konditerijos gamintojai, bet ir privačių kepyklėlių, cukrainių, garsių restoranų ir vietos reikšmės užeigų konditeriai. Keksiukus mėgsta kepti ir namų šeimininkės. Greičiausiai dėl to, kad pagaminti juos greita ir paprasta. 


Teigiama, kad angliškas cupcake terminas pirmą kartą buvo paminėtas 1828-aisiais Elizos Leslie’s receptų knygoje. Tačiau kiti šaltiniai teigia, kad pirmoji visgi buvusi Amelia Simms, savo knygoje American Cookery pateikusi „pyragėlio, kuris turėtų būti iškeptas mažuose puodeliuose“, receptą. Kad ir kaip žiūrėsime, abiem moterims reikia dėkoti už šio nuostabaus skanėsto gimimą, kurių variacijų šiais laikais daugiau nei su kaupu!

Pats žodis cupcake turi kelias reikšmes. Viena jų aiškina, kad pyragėliai buvo kepami nedidukuose puodeliuose, o kita atskleidžia, kad keksiukų ingredientai buvo matuojami tuose pačiuose puodeliuose. Pagrindinės šių saldėsių sudedamosios dalys yra sviestas, miltai, cukrus ir kiaušiniai. Na, o puošimui galite pasitelkti neribotą savo fantaziją.

Taigi pasaldinkime savo sekmadienį burnoje tirpstančiais skanėstais... Daugiau apie keksiukų kepimo subtilybes galite paskaityti straipsnyje IŠSIKEPKIME GARDŽIŲ KEKSIUKŲ.

IŠBANDYKITE!

{recipe|344}
{recipe|1351}
{recipe|1580}
{recipe|1611}
{recipe|2076}
{recipe|2318}
{recipe|2774}
{recipe|2898}
{recipe|3505}
{recipe|3777}