Modelis Radvilė Labutytė: „Iš maisto raciono išbraukus mėsą pagerėjo odos būklė“
Mėsos prieš ketverius metus atsisakęs modelis Radvilė Labutytė (28) greitai atrado vegetariškos virtuvės pranašumus. „Išbraukusi mėsą iš savo raciono, iškart pasidžiaugiau: pagerėjo odos būklė, savijauta“, – neslepia Radvilė.
Po pasaulį dažnai keliaujančiai kaunietei tapti vegetare buvo išties paprasta – tarp modelių retas kuris valgė mėsą. „Mados industrijoje dirbančios merginos aplinkui dalijosi receptais, patarimais. Aš visuomet jautriai reaguodavau ir į gyvūnų žudynes, jų kankinimą. Atsisakyti mėsos man buvo gana lengva, juolab kad ir visos draugės propagavo vegetarizmą. Gal tik pirmą mėnesį jaučiausi kiek silpniau, kol organizmas priprato prie pokyčių“, – pasakoja. Netrukus Radvilė atrado vegetariškų patiekalų įvairovę: grikių blynelius, skirtingas salotas, falafelius, kitokius patiekalus ir avinžirnių, jūrų gėrybes. Vasarišką krevečių ir daržovių apkepėlę, kurios receptu dalijasi, įkvėpė kelionė į Kolumbiją. „Mėnesį praleidau šioje šalyje, ten kukurūzų burbuolių beveik į kiekvieną patiekalą deda“, – šypsosi manekenė.
Vasariška daržovių ir krevečių apkepėlė su špinatų salotomis
Apkepėlei:
300 g krevečių
10 mažų bulvių
3 vidutinio dydžio morkos
2 kukurūzų burbuolės
1 česnako galvutė
žiupsnelis druskos ir pipirų
aitriųjų paprikų prieskonių
50 gramų sviesto
žiupsnelis petražolių
Salotoms:
pora saujų špinatų lapų
1 gera sauja gražgarsčių
10 vyšninių pomidoriukų
1 avokadas
balzaminio acto
žiupsnelis moliūgų sėklų
truputis citrinų sulčių
šlakelis alyvuogių aliejaus
Radvilė bulvytes, supjaustytas morkas ir kukurūzų burbuoles verda 10 minučių, kitoje keptuvėje smulkintus česnakus pakaitina su druska, pipirais ir šiek tiek aitriųjų paprikų prieskonių.
Apvirusias daržoves išdėlioja kepimo inde kartu su česnakais, viską apšlaksto tirpintu sviestu, apibarsto petražolėmis ir kepa 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Krevetes apverda, uždeda ant baigiančių kepti daržovių ir dar 5 minutes pakepa.
Į dubenį Radvilė deda špinatų lapus, gražgarstes, griežinėliais supjaustytą avokadą, per pusę perpjautus pomidoriukus, viską apšlaksto balzaminiu actu, apibarsto moliūgų sėklomis, pagardina citrinų sulčių ir aliejaus padažu. Patiekia su apkepėle. Skanaus.