Modernūs pusryčiai – sklandžiai dienos pradžiai

Sveiki pusryčiai / „belVita Breakfast“ nuotr.
Sveiki pusryčiai / „belVita Breakfast“ nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
A
A

Pusryčiai – vienas svarbiausių dienos patiekalų. Šį posakį tikriausiai girdėjote jau tikrai ne vieną kartą. Subalansuoti pusryčiai suteiks žvalumo visam rytui ir padės pasiruošti dienos iššūkiams.

Mokslininkai ir dietologai tikina, kad savo svoriu besirūpinantiems žmonėms kasdieniai pusryčiai yra rekomenduotinas dienos valgis, mat būtent rytais organizmas geriausiai pasisavina su maistu gaunamas naudingąsias medžiagas: skaidulas, antioksidantus, įvairius vitaminus, kalcį, magnį ir geležį.

Būtent dėl to pravartu atsižvelgti ir į savo pusryčių racioną įtraukti produktus, kuriuose būtų gausu mūsų organizmui reikalingų naudingųjų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Skubantiems ir daug laiko virtuvėje negalintiems sugaišti žmonėms siūlome išbandyti nesudėtingą 4 produktų derinį subalansuotiems ir nepaprastai skaniems pusryčiams: 4 „belVita Breakfast“ pusrytainiai (pasirinkite savo mėgiamą: su riešutais ir medumi, miško uogomis ar kakava), pieno produktas, mėgstamas vaisius ar porcija sezoninių uogų ir puodelis šiltos, lengvai ir greitai paruošiamos tirpios „Jacobs Krönung Millicano“ kavos, pasižyminčios išpuoselėtu maltos kavos skoniu ir aromatu!

Pusrytainis
Pusrytainis / „belVita“ nuotr.

„belVita Breakfast“ pusrytainiuose yra penkių rūšių javai su viso grūdo dalimis, juose gausu mineralinių medžiagų (kalcio, magnio, geležies), organizmui naudingų vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Tai vieninteliai sausainiai, pripažinti lėtai išlaisvinantys angliavandenius palaipsniui per 4 valandas, kai jie yra subalansuotų pusryčių dalis. Taigi pusrytainiai – išties puikus pasirinkimas užsiėmusiems ir aktyviems žmonėms, nes „belVita Breakfast“ pusrytainiai turi didelį kiekį krakmolo, kuris yra lėtai virškinamas, todėl angliavandeniai išlaisvinami iš lėto. Vartojant produktus, kuriuose yra daug lėtai virškinamo krakmolo, gliukozės koncentracija kraujyje po valgio padidėja mažiau nei vartojant produktus, kuriuose lėtai virškinamo krakmolo yra mažai.

Kodėl pusryčiams vertėtų rinktis grūdinius produktus?

Įvairiuose vaisiuose ir daržovėse gausu fitochemikalų ir antioksidantų, galinčių sumažinti įvairių susirgimų riziką, tačiau mažai vartotojų žino, kad grūdiniuose produktuose taip pat yra šių naudingųjų medžiagų. Negana to, visų grūdo dalių turinčiuose produktuose yra vitaminų B ir E, taip pat įvairių mineralinių medžiagų, kurių nėra kai kuriuose vaisiuose ar daržovėse.

Skanių ir subalansuotų pusryčių!