Nauja versija: ką išbraukti iš pusryčių valgiaraščio

Krosantai / Shutterstock nuotr.
Krosantai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Taip, pusryčiai – dalykas rimtas, o jeigu tikėsime dar dažnai girdimu rytiečių posakiu: „Pusryčius valgyk pats, pietus pasidalyk su draugu, o vakarienę atiduok priešui“, ryte organizmas reikalauja kuo daugiau maistingųjų medžiagų.

Ką reikėtų valgyti pusryčiams, teorijų daug ir prieštaringų. Vieni mitybos specialistai ryte siūlo valgyti sočiai, kiti tik lengvai užkąsti. Vieni sako, kad ryte labai sveika įvairios košės, kiti tikina, kad kur kas geriau vaisių sultys.

Amerikiečių dietologai pasiūlė dar vieną pusryčių teoriją. Pasak jų, tokie įprasti pusryčių produktai kaip jogurtas ar bananai visiškai netinka ryto valgiaraščiui ir turėtų būti išbraukti iš jo. Kodėl?

Specialistai teigia, kad nebūtinai maistas, kurį mes laikome sveiku, yra gera dienos pradžia. Pavyzdžiui, jogurtas visiškai nenaudingas tuščiam skrandžiui ir tik dirgina jį, o jei dar valgomas tiesiai iš šaldytuvo – iš viso blogai. Na o bananai (taip pat ir pomidorai ar persimonai) gali būti netgi žalingi. Sako, kad juose galima aptikti tokių medžiagų, kurios turi įtakos tulžies pūslės akmenų formavimuisi. Susilaikyti derėtų ir nuo rūkytų gaminių, sudėtyje turinčių konservantų, šaltų gėrimų ir per didelio kiekio cukraus. Kai visa tai valgoma esant tuščiam skrandžiui, išbalansuojamas organizmas. Taigi, pasak šiai teorijai pritariančių dietologų, tokie tradiciniai pusryčiai kaip apelsinų sultys ir keptas kumpis su kiaušiniais – ne pati idealiausia dienos pradžia.