Naujajame „Ji“ numeryje – patiekalai su sezoninėmis daržovėmis. Pigu ir skanu!

Žurnalas „Ji“ (2 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.
Žurnalas „Ji“ (2 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A

Jei sudarytumėte mėnesio produktų sąrašą, ko gero, paaiškėtų, kad nemažai pinigų iššvaistote beverčiams maisto gaminiams, kurie nesuteikia organizmui jokių naudingų medžiagų, yra tik tuščios kalorijos. O valgydami sezonines daržoves ne tik būsite sveikesni, bet dar ir sutaupysite.

Dietologai teigia, kad šaltuoju metu valgome 6–7 proc. daugiau. Viena iš priežasčių – daugiau laiko praleidžiame namuose. Negana to, dėl saulės ir šviesos trūkumo būname prastesnės nuotaikos, kai kuriuos net ima kankinti žiemos depresija.

Norėdami pakelti sau nuotaiką, esame linkę pamaloninti save maistu, ypač saldumynais: bandelėmis, pyragais, sausainiais ar šokoladu. Toks maistas suteikia energijos, tačiau ir prideda nereikalingų kilogramų. O tada mūsų savijauta pablogėja, nuotaika dar labiau subjūra. Tad ką daryti? Patarimų ir valgių receptų rasite atsivertę numerio temą „Daržovės – pigu ir skanu!“

Žurnalas „Ji“ (2 nr.)
Žurnalas „Ji“ (2 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Naujajame numeryje, kaip visada, jūsų laukia ir nauji pašnekovai. Vieni jų – Dalė ir Benas Ulevičiai. Jie trylika metų laukė kūdikio ir jau buvo beprarandą viltį, kad kada nors sūpuos savo atžalą. Tačiau, išgirdę apie naują, neintervencinį metodą, nutarė dar kartą pabandyti laimę, ir štai Ulevičių dukrytei Teresei Marijai jau dveji... Plačiau apie tai skaitykite interviu „Dukrytės laukėme trylika metų“.

Tiems, kurie nuolat niurna dėl darganoto lietuviško rudens, žiemos šalčių, Ispanijos pietinėje dalyje, Malagoje, gyvenanti Aistė Dutkutė visai nejuokaudama sako: „Atvažiuokit į Ispaniją žiemą. Tada suprasit, ką reiškia tikras šaltis...“ Plačiau apie tai – straipsnyje „Ieškoti saulės – į Ispaniją“.

Tiems, kurie domisi aktualiomis temomis – straipsnis „Šiuolaikinė mokykla. Ką keisti, o ką palikti?“.

Šiais metais ugdymo įstaigų vadovai privalės dar labiau pasitempti – nuo šiol bus vertinama ir emocinė aplinka mokykloje. Kiek mokytojams bei mokiniams svarbi psichologinė savijauta ir koks klimatas tvyro dabar?..

Nors sausį parduotuvių lentynose pasirodo pirmieji pavasario pranašai – lengvos palaidinės ir kepuraitės nuo saulės, mes vis dar turime išgyventi žiemą. Kad šilumos laukimas nebūtų niūrus ir bespalvis, siūlome 8 šilčiausias ir patraukliausias šio šaltojo sezono tendencijas. Jei norite atrodyti stilinga ir neatsilikti nuo mados, o taip pat nesušalti, nepraleiskite straipsnio „Šiltai ir stilingai“.

Žurnalas „Ji“ (2 nr.)
Žurnalas „Ji“ (2 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Metų sandūra daugeliui sukelia norą ką nors keisti, o namų aplinką nesunku transformuoti pagal savo poreikius ir vyraujančius mados vėjus. Kuo nustebins 2017-ųjų interjero naujienos, sužinosite atsivertę straipsnį „Ant permainų slenksčio“.

Žurnalas „Ji“ (2 nr.)
Žurnalas „Ji“ (2 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Jei neturite galimybės kaskart apsilankyti grožio salone, pasidarykite SPA namuose ir kelis kartus per savaitę palepinkite odą kaukėmis be konservantų.

Pasak grožio specialistų, kaukės puiki odos priežiūros priemonė. Jos greitai tonizuoja, drėkina, maitina, valo ar atgaivina odą po sunkios darbo dienos ar bemiegės nakties. Nelygu, kokią dėsite. Receptų ir naudingų grožio patarimų rasite straipsnyje „Naminiai receptai veido ir kūno odai“.

Apie šiuolaikinius vaikus, jų išskirtinumą ir auklėjimo metodus prirašyta daugybė straipsnių, leidžiamos įvairios patarimų ir rekomendacijų knygos. Tačiau labai mažai žinome apie tėvus, kurie augina Z kartos atstovus. Kuo gi kitokie šiuolaikiniai tėvai, sužinosite rubrikoje „Šeima/ mūsų mažieji“.

Naujajame numeryje, kaip įprastai, rasite ir valgių receptų idėjų (rubrika Virtuvė / 4 desertai su sūriais“). Šįkart siūlome pasmaližiauti desertais su sūriu. Kad ilgi žiemos vakarai neprailgtų, pradžiuginkite šeimyną, draugus puriu rikotos pyragu ar skanėstu su vyšniomis ir maskarpone...

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!