Naujųjų metų vakarienė pagal K.Starkienę: toks desertas taps šventės pažiba
Vos praėjo Kalėdos, visi jau ima sukti galvą apie kitą laukiančią šventę – Naujuosius metus. Kuo šeimą ar draugus nustebinti šiemet? Į pagalbą čia atskubėjo Kotryna Starkienė, kuri TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė, kaip savo šventę paversti nepamirštama ir ypatingai gardžia.
Žinoma moteris pasidalino savo idėjomis ir pristatė patiekalą įmantriu pavadinimu – Aliaska. Tiesa, ji siūlo neišsigąsti – Kotryna atskleidė, kaip visa tai paruošti be jokio vargo.
„Desertas Aliaska – tai kepti ledai su puriu morengu. Dieviškas skonis“, – intrigavo ji.
K. Starkienė atskleidė gardaus deserto receptą.
Kepta Aliaska
Reikės:
- Panetone pyrago;
- 800 ml vanilinių ledų;
- 3 kiaušinių baltymų;
- 200 g cukraus;
- 400 g šaldytų vyšnių;
- poros šaukštų cukraus;
- šaukšto krakmolo.
Gaminimo eiga
Vyšnias suberkite į puodą kartu su cukrumi ir krakmolu. Virkite ant nedidelės ugnies, kol uogienė taps tiršta. Palikite atvėsti. Vanilinius ledus palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek
suminkštėtų. Viduryje padarykite duobutę ir sudėkite atvėsusią uogienę. Sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldymo kamerą, kad pilnai sustingtų.
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Iš Panetone pyrago išpjaukite apskritimą, kuris taps deserto pagrindu. Į kepimo skardą įdėkite pyrago pagrindą, o ant viršaus – ledus (ledai ir pyragas turėtų būti vienodo skersmens).
Baltymus sudėkite į konditerinį maišelį ir padenkite jais ledus. Sulyginkite paviršių, kad nebūtų ertmių. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių ir pašaukite desertą šešioms minutėms. Iš orkaitės išimtą desertą patiekite iš karto. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.