Ne tik skanu, bet ir gražu
Užkandžiai visada gelbėja, jei laukiate svečių. O jų savaitgalį tikrai užsuka į dažnus namus. Išbandykite kelis receptus.
Krepšeliai su pikantišku varškės kremu
Jums reikės: 10 trapios tešlos krepšelių (galite nusipirkti prekybos centre arba išsikepti patys), 200 g riebios varškės, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų natūralaus jogurto, 1 paprikos, saujos graikinių riešutų, 10 žaliųjų alyvuogių, žiupsnelio druskos, grūstų juodųjų pipirų.
- Dalį graikinių riešutų pasmulkinkite peiliu, keletą palikite krepšeliams papuošti. Varškę gerai sutrinkite su jogurtu, įmaišykite trintą česnaką, druską ir pipirus.
- Į kiekvieną krepšelį dėkite varškės masės. Krepšelių viršų papuoškite alyvuogėmis ir šiaudeliais pjaustytomis paprikomis bei graikinio riešuto pusele.
- Krepšelius gražiai sudėkite į serviravimo lėkštę ir patiekite.
Krekeriai su varškės kremu
Jums reikės: 1 pakelio sūrių krekerių, 150 g varškės, 4 šaukštų raudonosios ikros, 1 šaukšto mėgstamų žolelių (rozmarinų, krapų ar petražolių), po šaukštą majonezo ir graikiškojo jogurto, kelių krapų ir laiškinių česnakų šakelių.
- Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su jogurtu bei majonezu ir prieskoninėmis žolelėmis.
- Į lėkštę sudėkite krekerius. Ant kiekvieno jų dėkite po kauburėlį varškės kremo, raudonosios ikros, įsmeikite po krapų ir laiškinio česnako šakelę
Vištos kepenėlių paštetas
Jums reikės: 300 g vištos kepenėlių, 100 g džiovintų datulių, 100 ml grietinėlės, 1 svogūno, 1 morkos, 50 ml brendžio, druskos ir maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus.
- Svogūną ir morką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę ir truputį patroškinkite su aliejumi, kol suminkštės.
- Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ar sietelyje ir sudėkite į puodą. Įpilkite vandens, kad apsemtų ir apie pusvalandį virkite.
- Datules užpilkite brendžiu ir palaikykite.
- Troškintas daržoves, išvirusias kepenėles ir datules sudėkite į virtuvinį kombainą, įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite grietinėle ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Patiekite su prancūziško batono riekelėmis, kurias apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.
Žuvies bokšteliai
Jums reikės: 50 g rūkytos lašišos ar upėtakio, 50 g varškės, 100 g natūralaus jogurto, kelių juodos duonos riekelių, skiltelės česnako, 1 citrinos, kelių krapų šakelių, druskos pagal skonį.
- Varškę sutrinkite su jogurtu, sumaišykite su grūstais česnakais, druska bei smulkintais krapais (kelias šakeles pasilikite bokšteliams papuošti).
- Iš duonos riekių išspauskite apskritimus. Geriausia tai daryti didesnio skersmens stikline arba specialia metaline formele. Arba galite tiesiog peiliu išpjauti kvadratėlius.
- Ant duonos gabalėlių dėkite varškės kremo, ant viršaus lašišos gabalėlį. Sumuštinuką papuoškite plonu citrinos griežinėliu ir krapų šakele.