Ne tik skanu, bet ir gražu

Užkandžiai / Fotolia nuotr.
Užkandžiai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Užkandžiai visada gelbėja, jei laukiate svečių. O jų savaitgalį tikrai užsuka į dažnus namus. Išbandykite kelis receptus.

Krepšeliai su pikantišku varškės kremu

Jums reikės: 10 trapios tešlos krepšelių (galite nusipirkti prekybos centre arba išsikepti patys), 200 g riebios varškės, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų natūralaus jogurto, 1 paprikos, saujos graikinių riešutų, 10 žaliųjų alyvuogių, žiupsnelio druskos, grūstų juodųjų pipirų.

  • Dalį graikinių riešutų pasmulkinkite peiliu, keletą palikite krepšeliams papuošti. Varškę gerai sutrinkite su jogurtu, įmaišykite trintą česnaką, druską ir pipirus.
  • Į kiekvieną krepšelį dėkite varškės masės. Krepšelių viršų papuoškite alyvuogėmis ir šiaudeliais pjaustytomis paprikomis bei graikinio riešuto pusele.
  • Krepšelius gražiai sudėkite į serviravimo lėkštę ir patiekite.

Krekeriai su varškės kremu

Jums reikės: 1 pakelio sūrių krekerių, 150 g varškės, 4 šaukštų raudonosios ikros, 1 šaukšto mėgstamų žolelių (rozmarinų, krapų ar petražolių), po šaukštą majonezo ir graikiškojo jogurto, kelių krapų ir laiškinių česnakų šakelių.

  • Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su jogurtu bei majonezu ir prieskoninėmis žolelėmis.
  • Į lėkštę sudėkite krekerius. Ant kiekvieno jų dėkite po kauburėlį varškės kremo, raudonosios ikros, įsmeikite po krapų ir laiškinio česnako šakelę

Vištos kepenėlių paštetas

Jums reikės: 300 g vištos kepenėlių, 100 g džiovintų datulių, 100 ml grietinėlės, 1 svogūno, 1 morkos, 50 ml brendžio, druskos ir maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus.

  • Svogūną ir morką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę ir truputį patroškinkite su aliejumi, kol suminkštės.
  • Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ar sietelyje ir sudėkite į puodą. Įpilkite vandens, kad apsemtų ir apie pusvalandį virkite.
  • Datules užpilkite brendžiu ir palaikykite.
  • Troškintas daržoves, išvirusias kepenėles ir datules sudėkite į virtuvinį kombainą, įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite grietinėle ir sutrinkite iki vientisos masės.
  • Patiekite su prancūziško batono riekelėmis, kurias apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.

Žuvies bokšteliai

Jums reikės: 50 g rūkytos lašišos ar upėtakio, 50 g varškės, 100 g natūralaus jogurto, kelių juodos duonos riekelių, skiltelės česnako, 1 citrinos, kelių krapų šakelių, druskos pagal skonį.

  • Varškę sutrinkite su jogurtu, sumaišykite su grūstais česnakais, druska bei smulkintais krapais (kelias šakeles pasilikite bokšteliams papuošti).
  • Iš duonos riekių išspauskite apskritimus. Geriausia tai daryti didesnio skersmens stikline arba specialia metaline formele. Arba galite tiesiog peiliu išpjauti kvadratėlius.
  • Ant duonos gabalėlių dėkite varškės kremo, ant viršaus lašišos gabalėlį. Sumuštinuką papuoškite plonu citrinos griežinėliu ir krapų šakele.
{recipe|1636}
{recipe|2068}
{recipe|2654}
{recipe|3794}
{recipe|4020}
{recipe|4129}
{recipe|4696}
{recipe|5097}