Andrius Kukšta – Nebijau likti vienas su vaiku

Audrius Kukšta / asmeninio albumo nuotrauka
Audrius Kukšta / asmeninio albumo nuotrauka
DAIVA KAIKARYTĖ
Šaltinis: Žmonės
2021-02-24 12:56
AA

Kai tavo tėtis – virtuvės šefas, net neabejoji, kad gali išsikepti blynų, nors tau tik šešeri ir niekada to nedarei. Tėtis – Audrius KUKŠTA (34) – laiku užsuko į virtuvę: keli tinkami grybšniai plakimo šluotele, keli patarimai mažajai princesei – ir blynai išėjo puikūs. „Kaip tėtis dedu sau riebų pliusą“, – juokiasi Audrius.

Audrių gerbėjai žino kaip Yogį, kuris gamino skaniausius sveikus (!) mėsainius buriuotojų pamėgtose Monciškėse. Jį žino ir televizijos laidų „Grilio skanėstai“ bei „Skonio reikalas“ žiūrovai. Taip pat – tūkstančiai laimingųjų, būtent šiam virtuvės šefui patikėję svarbiausias gyvenimo šventes.

Kodėl palikote žmoną suktis Vilniuje, o pats su dukra atvykote į šeimos namus pajūryje?

Norėjosi pakeisti aplinką, kad čakros atsivertų kūrybai. Visada beprotiškai daug dirbau, pastarieji dveji metai buvo ypač karšti, tad kai pandemija sustabdė gyvenimą, pajutau didelę tuštumą. Bet, kaip visada, priimu sunkius momentus kaip iššūkį ir su juo susidoroju.

Aš nebijau vienas likti su vaiku. Mamą išleisdavome į komandiruotes – būtent taip išmokau susukti kuodą. Sykį dukrą nuvežiau į baleto pamoką, o ji sako, kad reikia kuoduko. Apsižvalgiau – mamos mikliai suka mergytėms plaukus, vienos paprašiau, kad parodytų, kaip, – ir išmokau.

Naudojuosi kiekviena proga pabūti su dukra, nes šeimos nematau ilgais periodais – šiltuoju sezonu darbuojuosi kitame Lietuvos gale, Vyšnių dvare. Paviešėti į dvarą atvyksta ir duktė, tačiau tai būna įtemptas laikas, kai pirmiausia – virtuvės komanda, svečiai, kurių švenčių vaišėmis turiu pasirūpinti. Mano profesija tokia, kad svarbiomis akimirkomis rūpiniesi svetimais, o ne savais, būna, per didžiąsias metų šventes po darbo grįžtu vėlai, kai šeima jau miega, geriausiu atveju – kai taviškiai jau stoja nuo stalo, o tu, iš nuovargio sukandęs dantis, dar bandai būti normaliu šeimos žmogumi.