Nebrangi vakarienė

Apkepas su daržovėmis / Shutterstock nuotr.
Apkepas su daržovėmis / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Iš paprastų ir nebrangių produktų tikrai greitai paruošite gardžius pietus. Gal net nereikės kulniuoti į parduotuvę, nes daugelį receptų ingredientų rasite rūsyje ar šaldytuve. Tai ir kimbame į darbą, o už sutaupytus pinigus savaitgalį nueisime į kino teatrą ar koncertą!

Daržovių apkepas

Tešlai: stiklinės miltų, 130 g šalto sviesto, kiaušinio, šaukšto acto, 2 šaukštų vandens, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 200 g fetos, didelės raudonos saldžiosios paprikos, svogūno, 150 g špinatų, ryšulėlio svogūnų laiškų, 3 kiaušinių, 150 ml plakamosios grietinėlės, 100 ml pieno, saujelės tarkuoto parmezano, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Tešlai miltus suberkite ant didelės medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą būtinai šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, actą, suberkite druską ir greitai užmaišykite trapią tešlą.
  • Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  • Iš atšaldytos tešlos iškočiokite kepimo formos dydžio stačiakampį lakštą. Tieskite jį į kepimo popieriumi išklotą formą, kurioje kepsite pyragą, subadykite tešlą šakute ir apie pusvalandį palaikykite šaltai.
  • Įdarui papriką išvalykite, susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Špinatus nuplaukite ir labai gerai nuspauskite.
  • Ant tešlos išdėliokite svogūnų griežinėlius, tolygiai keliais sluoksniais paskirstykite špinatus, berkite paprikų ir fetos kubelių.
  • Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle ir pienu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite ant pyrago. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Suberkite parmezaną, kapotus svogūnų laiškus ir kepkite dar 5 min.

Trinta bulvių sriuba

Sūriu ir šonine įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės
Įdarytos bulvės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 pailgų bulvių, 150 g karštai rūkytos šoninės, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, poro, 150 g tepamojo varškės sūrelio su pievagrybiais, 120 g parmezano, kelių šalavijų lapelių, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, svogūnų laiškų.

  • Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Išsiskyrusiuose riebaluose pakepinkite smulkinto poro gabalėlius.
  • Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite, apipurkškite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.
  • Atvėsintas perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite.
  • Bulvių minkštimą susmulkinkite, sumaišykite su kepta atvėsinta šonine, tepamuoju sūreliu, porais ir 2/3 parmezano.
  • Suberkite kapotus šalavijų lapelius, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
  • Gauta mase įdarykite išskobtas bulves, viršų pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10 min.
  • Tiekite apibarstę kapotais svogūnų laiškais.

Šoninės suktinukai su omletu ir grybais

Omleto suktinukai
Omleto suktinukai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: pakuotės karštai arba šaltai rūkytų šoninės juostelių, 4 kiaušinių, 50 ml pieno, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, 4 šaukštų sviesto, 150 g pievagrybių, poro, šaukšto balzaminio acto.

  • Porą perpjaukite pusiau, labai gerai nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite 2 šaukštuose sviesto.
  • Pievagrybius nulupkite, susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepkite nustačiusi vidutinę kaitrą, kol išgaruos skystis. Supilkite balzaminį actą, kaitinkite, kol nugaruos.
  • Omletui atskirkite trynius nuo baltymų.
  • Trynius išplakite su pienu, druska ir pipirais.
  • Baltymus atskirame dubenėlyje išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su tryniais.
  • Likusį sviestą įkaitinkite, supilkite kiaušinių masę ir kepkite 5 min. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 3 min.
  • Grybų ir porų įdarą sukrėskite ant omleto ir susukite voleliu.
  • Atvėsintą supjaustykite ir įdarykite juo šoninės juosteles.
Trinta morkų, saldžiųjų bulvių ir imbiero sriuba
Trinta morkų, saldžiųjų bulvių ir imbiero sriuba / „Shutterstock“ nuotr.

Jums reikės: 5 vidutinių bulvių, 200 g pievagrybių, 0,7 l sultinio, poro, 200 ml plakamosios grietinėlės, pagal skonį druskos, tarkuotų muskatų, pipirų, 2 šaukštų sviesto.

  • Pievagrybius nulupkite, dalį supjaustykite dailiais griežinėliais, su druska ir pipirais pakepinkite svieste, likusius susmulkinkite ir atidėkite.
  • Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į sultinį, sumeskite smulkintus porus, atidėtus pievagrybius ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  • Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatais ir iki vienalytės masės išplakite elektriniu plakikliu.
  • Į ją supilkite grietinėlę, vėl pakaitinkite ant nedidelės ugnies 10 min., kol užvirs.
  • Nukaiskite, sukrėskite dar karštus pievagrybius ir patiekite.
{recipe|3896}
{recipe|4348}
{recipe|4728}
{recipe|4809}
{recipe|4824}
{recipe|1577}
{recipe|2221}
{recipe|3068}
{recipe|4148}