„Stengiuosi, kad šeima prie stalo susiburtų bent vieną kartą per dieną. Maistas vienija“, – įsitikinusi vedybų planuotoja Teresa ULOZIENĖ (38).
„Kai prieš trylika metų tekėjau, nemokėjau nieko gaminti. Skambindavau močiutei klausti, ką virti, kokiomis proporcijomis, ko į vieną ar kitą patiekalą dėti, – vedybinio gyvenimo pradžią prisimena Teresa. – Tačiau susilaukus vaikų atsirado ir šeimininkavimo įgūdžių, ir fantazijos, kaip maistą patiekti, kad skirtingo amžiaus ir pomėgių atžalos valgytų.“
Vienuolikmečio Dominyko, devynerių Patricijos ir pusketvirtų metų Roko mama pasakoja kiekvienam šeimos nariui skirtingų patiekalų neruošianti, bet lėkštėse būna tai, ką jie tikrai valgys. Tarkim, jei pusryčiams bus košė, pirmiausia ją verda be jokių pagardų. O prieš patiekdama, dalį jos pasūdo ir įdeda sviesto, kitą pasaldina ir šliūkšteli pieno. Taip laviruoja ir ruošdama pietus ar vakarienę.
Ne vieno Teresos mėgstamo patiekalo receptas atkeliavęs iš vaikystės. Tarkim, kepta mielinėje tešloje apvoliota silkė, virtinukai su varške, daug įvairių sriubų, varškės apkepas, mielinės spurgos. Ji kepa daug skirtingų rūšių blynų.