Nekasdieniai žuvų patiekalai

Tunas su sezamais / Shutterstock nuotr.
Tunas su sezamais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Žuvų patiekalai – skanūs ir sveiki. Pasitelkus fantaziją, iš žuvų galima paruošti ypatingų egzotiškais aromatais ir skoniais viliojančių valgių. Pirmyn!

Tunas su migdolų ir sezamų plutele

Jums reikės: 0,5 puodelio juodųjų sezamų sėklų, 0,5 puodelio smulkiai traiškytų migdolų, 250 g tuno, šaukšto sezamų aliejaus, šaukšto alyvuogių aliejaus, pomidorų, žaliųjų alyvuogių, pagal skonį mažų mocarelos rutuliukų, gražgarsčių, druskos ir pipirų.

Užpilui: 1,5 šaukšto ryžių acto, 1,5 šaukštelio baltos sojų pastos, šaukštelio cukraus, šaukštelio sojų padažo, šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero, traiškytos skiltelės česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

  • Plaktuvu išplakite visus užpilo produktus, išskyrus aliejų. Plakdama plona srovele supilkite aliejų. Atidėkite.
  • Negilioje lėkštėje sumaišykite sezamų sėklas ir migdolus. Tuną ištrinkite druska, pipirais ir kruopščiai apvoliokite sezamų ir migdolų mišinyje, paspausdama, kad geriau pasidengtų.
  • Keptuvėje įkaitinkite abu aliejus ir dėkite tuną. Kepkite po 1–2 minutes iš visų pusių.
  • Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį. Suberkite alyvuoges, mocarelos rutuliukus ir gražgarstes. Užpilkite pagamintu užpilu ir išmaišykite. Išdalykite į lėkštes. Tuną supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite ant salotų.

Žuvies kepsneliai su mangų padažu

Jums reikės: prinokusio mango, 1,5 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos, saujos petražolių lapelių, žaliosios citrinos, 500 g baltos žuvies filė, kiaušinio, svogūno, 50 g kokosų drožlių, pagal skonį druskos.

  • Svogūną susmulkinkite. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Pagaminkite padažą: mangą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su aitriųjų paprikų pasta, puse smulkintų petražolių, pusės citrinos sultimis ir puse tarkuotų žievelių.
  • Žuvį sutrinkite trintuvu su kiaušiniu ir šaukšteliu druskos. Įmaišykite likusias citrinos žieveles, sultis, petražoles, smulkintus svogūnus ir 2 šaukštus kokosų drožlių.
  • Likusias kokosų drožles suberkite į negilią lėkštę. Drėgnomis rankomis formuokite žuvies kepsnelius ir apvoliokite kokosuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių apie 4–5 minutes kiekvieną. Tiekite su mangų padažu ir ryžiais.

Žuvies kepsnys su citrinų padažu

Jums reikės: 2 gabalų baltos žuvies filė, 60 ml krakmolo, pagal skonį druskos ir pipirų, 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, 0,5 šaukštelio malto česnako, aliejaus kepti.

Padažui: 2 citrinos, skiltelės česnako, 30 g sviesto, 3 šaukštų kaparėlių, pagal skonį petražolių lapelių, druskos ir pipirų.

  • Pagaminkite padažą: sviestą užvirkite su traiškyta česnako skiltele. Kaitinkite apie 2 minutes. Įmaišykite tarkuotas citrinos žieveles, sultis ir kaparėlius. Dar pavirkite kelias minutes. Nukaitusi laikykite šiltai.
  • Sumaišykite krakmolą, žiupsnelį druskos ir pipirų, maltą papriką ir česnaką.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Žuvies gabalus apvoliokite krakmolo mišinyje, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekite užpylusi šilto padažo ir pabarsčiusi kapotomis petražolėmis.

    {recipe|96}
    {recipe|144}
    {recipe|219}
    {recipe|2969}
    {recipe|3054}
    {recipe|3415}
    {recipe|3518}
    {recipe|4873}