Nekeptas maskarponės tortas su braškėmis
Nekeptas tortas su braškėmis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Prisirpo braškės! Metas ruošti gardžius desertus su šiomis raudonskruostėmis. Pasigaminkite skanų maskarponės sūrio tortą su braškėmis. Jo net nereikės kepti!
Jums reikės: 500 g sausainių, 200 g sviesto, šaukštelio cinamono, 500 g maskarponės sūrio, 400 g saldaus tirštinto pieno, šaukštelio vanilės ekstrakto, 200 ml plakamosios grietinėlės, 100 ml vandens, 6 šaukštelių želatinos.
- Dubenyje sausainius sutrinkite iki smulkučių trupinių. Į juos suberkite cinamoną ir supilkite ištirpintą sviestą.
- Gerai išmaišykite ir suberkite į torto formą nuimamais kraštais ar dugnu.
- Rankomis tvirtai spaudydami trupinus suformuokite torto pagrindą su krašteliais. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Želatiną suberkite į vandenį ir palikite išbrinkti. Pakaitinkite ant ugnies, kol skystis taps skaidrus ir atvėsinkite.
- Didesniame dubenyje gerai suplakite maskarponės sūrį, tirštintą pieną ir vanilės ekstraktą.
- Supilkite atskirame dubenėlyje išplaktą grietinėlę ir želatiną. Viską atsargiai išmaišykite ir pilkite ant sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą bent 3 val.
- Sustingusį tortą papuoškite šviežiomis braškėmis ir skanaukite.