Nesudėtingi, bet dieviškai skanūs: penki Mykolo Lepeškos desertai

Mykolas Lepeška ir jo desertai/R. Daškevičiaus ir asmeninio albumo nuotr.
Mykolas Lepeška ir jo desertai/R. Daškevičiaus ir asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Šešios kulinarinės kelionės – tiek jų patirta kartu su verslininku, gastro aptarnavimo įmonės „Kūno kultūra“ vadovu, gastro hedonizmo ambasadoriumi Lietuvoje Mykolu Lepeška. Azijos, Italijos, Prancūzijos virtuvės, sumuštinių ir grikių patiekalai – tiek įvairių maisto patirčių kvietėme patirti kartu per šį karantino laikotarpį, kurį vainikuosime itin gardžiais desertais!

„Nors suvaržymai po truputį atlaisvinami, karantinas vis dar tęsiasi. Tiems, kas nori gyvenimą pasisaldinti, šią savaitę serviravau desertų receptus – nuo visai paprastų iki kiek sudėtingesnių“, – šypteli Mykolas.

Taigi raitojamės rankoves ir pradedame šią, šįkart itin saldžią, kulinarinę kelionę.

Mėlynių/šilauogių pyragas su grietininiu kremu

Šį receptą, mėlynių pyragą su grietininiu kremu, prieš porą metų atradau, kai reikėjo susidoroti su netikėtai užklupusiu mėlynių derlium. Vėliau sėkmingai išbandžiau su daugeliu šviežių ir šaldytų uogų: avietėmis, serbentais ir t.t. Pabandykite ir jūs!

Žinoma, dabar mėlynės noksta tik prisiminimuose, bet man pasisekė – šaldymo kameroje dar radau uošvio šilauogių, su jom ir kepiau šį pyragą.

Tešlai reikės: