Nomedos Marčėnaitės vaišės Merūnui ir Erikai – cukinijų užkandis ir „Pavasaris su vynuogėmis“
Televizijos laidoje „Skanus pokalbis“ viešėjusią Merūno ir Erikos Vitulskių šeimą Nomeda su savo padėjėju Reiniu pavaišino cukinijų užkandžiu ir gardžiu jautienos patiekalu, kurį Erika pakrikštijo „Pavasaris su vynuogėmis“.
Cukinijų užkandis
Reikės:
Cukinija
100 g pelėsinio sūrio
35 g grietinėlės (jei sūris kietesnis - pilti daugiau)
Grūstų pipirų mišinio
Šviežių žolelių
Kaip pasigaminti:
Cukiniją supjaustome griežinėliais. Pelėsinį sūrį pagardiname pipirų mišiniu, kartu su grietinėle suplakame plaktuve iki vientisos masės. Suplaktą sūrio padažą šaukšteliu dedame ant cukinijos griežinėlių ir papuošiame žolelėmis (rozmarinais, mėtomis, čiobreliais...)
Pavasaris su vynuogėmis
Reikės:
350 g jautienos išpjovos
1 vidutinio burokėlio
1 morkos
1 avokado
4 džiovintų slyvų
30 ml balzamiko acto
100 ml grietinėlės
Kaip pasigaminti:
Jautieną supjaustome pusės centimetro storio kepsneliais, pagardiname druska ir pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Paruošiame ir supjaustome daržoves, sukapojame slyvas, viską apkepame įkaitintoje keptuvėje. Apverčiant mėsą pašlakstome balzamiko padažu, supilame grietinėlę. Jai nugaravus patiekalas paruoštas.
Pavasarinės salotos
Reikės:
150 g mėgstamų salotų lapų
Keleto pomidorų
Pusės ilgavaisio agurko
100 g besėklių vynuogių
Pusės raudonosios paprikos
Žiupsnelio druskos, žiupsnelio grūsto pipirų mišinio
Kaip pasigaminti:
Salotų lapai sudedami į lėkštę, supjaustomos daržovės, vynuogės perpjaunamos per pusę. Viskas sudedama į lėkštę, pašlakstoma alyvuogių aliejumi, pagardinama druska bei pipirų mišiniu.
„Skanus pokalbis“ su Nomeda Marčėnaite – sekmadieniais, 19 val., per BTV