Nuo pirmadienio – trintos sriubos
Ne kasdien spėjame namie pasigaminti karšto maisto, tačiau sriubos išsivirti tikrai galime. O tiršta trinta sriuba puikiai atstos ir karštąjį patiekalą. Penkioms darbo dienoms – penkios skirtingos sriubos.
Moliūgų
Jums reikės: pusės nedidelio moliūgo, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 1 morkos, 100 ml neriebios grietinėlės, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, druskos.
* Moliūgą nulupkite. Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Jei jis storu dugnu, vandens galite įpilti tik tiek, kad padengtų dugną. Troškinkite, kol moliūgas visiškai suminkštės.
* Supjaustykite svogūną ir morką, nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles. Visa tai sudėkite į suminkštėjusią moliūgo masę. Dar 5 min. patroškinkite, pasūdykite ir tada viską sutrinkite elektriniu maišytuvu. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir leiskite sriubai užvirti.
* Patiekite pabarstę sūriu.
Lęšių ir pomidorų
Jums reikės: 300 g lęšių, 5 didelių pomidorų, 1 svogūno, 2 saliero stiebų, pipirų, druskos.
* Lęšius užmerkite vakare. Kitą dieną išvirkite. Pomidorus įpjaukite ties šakelių tvirtinimosi vieta, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į beveik išvirusius lęšius.
* Keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus ir pjaustytus saliero gabalėlius. Sudėkite į sriubą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Pavirkite, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinkite elektriniu maišytuvu.
* Gardinkite grietine ar tarkuotu sūriu. Galite patiekti su skrudintu batonu ar itališka duonele.
Pievagrybių
Jums reikės: 200 g pievagrybių, 3 bulvių, gabalėlio poro, 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, druskos, pipirų.
* Bulves nuskuskite, supjaustykite. Pievagrybius nuvalykite, perpjaukite į keturias dalis. Viską sudėkite į puodą ir užpylę vandeniu virkite apie 15 min. Porą supjaustykite žiedeliais, dalį jų sumeskite į sriubą, dalį atidėkite.
* Išvirusias daržoves sutrinkite, sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite atidėtuosius porus – žali jų žiedeliai puikiai papuoš tyrę.
* Patiekdami į sriubą pridėkite trupinto pelėsinio sūrio.
Špinatų
Jums reikės: 200 g šviežių arba šaldytų špinatų, 1 stiklinės neriebios grietinėlės, 1 svogūno, 2 bulvių, 1 morkos, 2 skiltelių česnako, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų.
* Svogūną ir morką supjaustykite, česnakus sutrinkite ir viską pakepinkite.
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustę gabalėliais sudėkite virti. Po 10 min. sumeskite plėšytus špinatus. Sudėkite apkeptas daržoves ir dar 10 min. pavirkite.
* Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami įpilkite po šlakelį grietinėlės.
Jūros gėrybių
Jums reikės: 200 g jūrų gėrybių mišinio pakuotės, 100 g sūdytos lašišos, 2 bulvių, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, gabalėlio aitriosios paprikos, 200 ml kokosų pieno, 1 citrinos, druskos, šviežiai maltų pipirų, šviežių krapų.
* Jūrų gėrybes nuliekite karštu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Lašišą supjaustykite gabalėliais.
* Bulves nuskuskite ir nuplovę supjaustykite. Sumeskite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir pakepinkite. Tada sudėkite į puodą su bulvėmis.
* Bulvėms beveik išvirus, į sriubą sudėkite lašišų gabalėlius ir jūrų gėrybes ir dar kelias minutes pavirkite. Tada supilkite kokosų pieną, pasūdykite. Nutarkuokite pusės citrinos žievelių, pagal skonį įspauskite citrinų sulčių.
* Išvirusią sriubą sutrinkite, o tiekdami papuoškite aitriosios paprikos gabalėliais ir šviežiais pjaustytais krapais.