Prieš sukurdama populiarų tinklaraštį, plungiškė Roma ALČAUSKYTĖ (28) vis suko galvą, kaip išsiskirti iš socialiniuose tinkluose esančios kulinarų gausos. „Nusprendžiau apriboti produktų, iš kurių gaminsiu patiekalus, kiekį. Sudominti kitus pavyko, o maisto ruoša tapo įdomiu iššūkiu ir sau pačiai“, – sako tik iš penkių ingredientų gardžius patiekalus ruošianti moteris.
Prieš keletą metų Romos noras dalytis virtuvėje atsiradusiais kūriniais augo, o telefone vis daugėjo patiekalų nuotraukų. „Greitai supratau, kad draugėms visiškai neįdomu, ar gražiai šiandien patiekiau salotas ir šokoladu padengiau sūrelius. Susikūriau instagramo paskyrą, bet metus jos nepildžiau, vis neprisiruošiau, o tada... nutiko karantinas. Pritrūkau veiklos ir ryžausi plėtoti anksčiau kilusią idėją. Susidomėjimas mano tinklaraščiu greitai ūgtelėjo.“
Kodėl Roma nusprendė gaminti būtent iš penkių produktų? „Juk gražus skaičius. Iki šiol neįtraukiu į penkių produktų sąrašą prieskonių, nes kas ką mėgsta, tą ir deda. Aišku, ką pati naudoju, surašau“, – juokiasi. Roma atvira: kartais gailisi pasirinkusi tokį mažą ingredientų kiekį, būna sunkoka išsisukti, bet juk tokia ir yra iššūkio prasmė, ar ne?
Didžiausia tinklaraštininkės aistra – desertai. „Mėgstu juos ne tik valgyti, gaminti, bet ir fotografuoti. Pastebėjau, kad per gerą dešimtmetį mitybos įpročiai pasikeitė: seniau rinkdavausi baltąjį šokoladą ir tortus su storu karamelės sluoksniu, o dabar mieliau skanauju riešutų sviesto ar kokosinio kremo. Vieno deserto išskirti negalėčiau, bet iki šiol neatsisakau nieko, kas turi šokolado. Tik renkuosi tamsesnį.“