Pajūryje svečius stebino gastronominis teatras: Daina Bosas su vyru Antanu liko sužavėti

Pajūryje svečius stebino unikalus gastronominis teatras / Rimvydo Slavyko nuotr.
Pajūryje svečius stebino unikalus gastronominis teatras / Rimvydo Slavyko nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Pajūryje ryškiausioje gastronominių susitikimų vietoje savaitgalį pynėsi paslaptingos istorijos, o lėkštėse skleidėsi meno kūriniais virtusios kulinarinės staigmenos – čia įvyko jau kelerius metus iš eilės meno ir maisto mylėtojus džiuginantis vienintelis toks Lietuvoje gastronominis teatras, kuris šį kartą atgimė užburiančios pasakos „Alisa stebuklų šalyje“ temoje.

Žinoma virtuvės šefė ir restorano „ToLi nuo klasikos“ šeimininkė Lina Žilevičė – pirmoji, kuri sukūrė unikalią gastronominę koncepciją, rašoma pranešime spaudai.

„Degustacines vakarienes daro daugelis, o štai gastronominio teatro Lietuvoje nepamatysi dažnai. Nusprendžiau pasiūlyti svečiams naują patirtį, kuri jaudintų, įtrauktų, o patį maistą pakeltų į visai kitą lygmenį. Kiekvienai vakarienei parenkame skirtingą temą ir pakeičiame restorano namelį neatpažįstamai, pritaikome specialiai temai kurtą meniu, muziką ir parašome įtraukiančią istoriją – taip kiekvienas patiekalas čia atkeliauja su savo mizanscena, kurios aktoriais tampa mūsų kolektyvas“, – apie gastronominį teatrą pasakoja Lina Žilevičė.

Pajūryje svečius stebino unikalus gastronominis teatras
Pajūryje svečius stebino unikalus gastronominis teatras / Rimvydo Slavyko nuotr.

Kiekvienai tokiai patirčiai restorano kolektyvas ruošiasi ne vieną mėnesį.

„Pasiruošimas gastronominiam teatrui visada prasideda nuo tyrimo – skaitome knygas, žiūrime filmus, ieškome faktų internete, domimės autobiografijomis ir viskuo, kas padėtų plačiai išskleisti temą. Vėliau dekoruojame erdvę, kuriame meniu ir visame tame užkoduojame istorijas, kuriomis stebiname savo svečius“, – pranešime spaudai pasakoja Lina Žilevičė.

Pajūryje svečius stebino unikalus gastronominis teatras
Pajūryje svečius stebino unikalus gastronominis teatras / Rimvydo Slavyko nuotr.

Unikalų gastronominio teatro konceptą yra pamėgę ir verslininkai Antanas bei Daina Bosai, kurie tokiame renginyje dalyvavo jau ketvirtą kartą. Ir šį kartą Daina Bosas negalėjo atsistebėti kūrėjos fantazija ir pripažino – nors ir mėgsta eiti miegoti anksti, iš šio renginio pavyko išeiti tik po vidurnakčio.

„Kiekvieną kartą dalyvaudama susimąstau, iš kur pas žmogų tiek išmonės ir kūrybingumo visą tai padaryti. Net mano vyras, kiekvieną kartą stebisi, iš kur tiek fantazijos. Mes lankomės geriausiuose restoranuose visame pasaulyje, bet tai, ką daro Lina yra unikalu. Labiausiai, ko aš tikiuosi, kad ji bus įvertinta „Michelin“ žvaigždute“, – sako Daina Bosas.

Šefė intriguoja – didžiausias gastronominis spektaklis dar tik laukia savo eilės.

„Sezoną uždarysime su pačiu didžiausiu gastronominiu teatru, kurį kuriame jau net devynis mėnesius. Wes Anderson kurtą legendinį „Grand Budapešt Hotel“ filmą žadame sukurti visiškai naujoje erdvėje, kad šią unikalią patirtį galėtų pajausti dar daugiau žmonių“, – sako L.Žilevičė.