„Panna cotta“ su avietėmis

„Panna cotta“ su avietėmis / Redakcijos archyv.
„Panna cotta“ su avietėmis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Išsiilgusiems vasaros – lengvutis avietėmis gardintas desertas. Akimirkai atsipūskite ir pasilepinkite.

Jums reikės: 100 ml pieno, 300 ml grietinėlės, 70 g cukraus, 10 g želatinos, 1 a. š. vanilinio cukraus, 250 g šviežių aviečių, pusės citrinos sulčių.

  • 50 ml virinto vandens išbrinkinkite želatiną.
  • Pieną užvirkite su grietinėle, 50 g cukraus ir vaniliniu cukrumi.
  • Įmaišykite želatiną į karštą grietinėlės, pieno ir cukraus mišinį.
  • Išpilstykite į formeles ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
  • Atidėkite kelias avietes. Likusias sumaišykite su 20 g cukraus, pusės citrinos sultimis ir pakaitinkite kelias minutes, kol išsiskirs sultys. Nukaiskite.
  • Suberkite šviežias avietes, permaišykite ir dėkite į indelius su „panna cotta“.