„Panna cotta“ su avietėmis
„Panna cotta“ su avietėmis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Išsiilgusiems vasaros – lengvutis avietėmis gardintas desertas. Akimirkai atsipūskite ir pasilepinkite.
Jums reikės: 100 ml pieno, 300 ml grietinėlės, 70 g cukraus, 10 g želatinos, 1 a. š. vanilinio cukraus, 250 g šviežių aviečių, pusės citrinos sulčių.
- 50 ml virinto vandens išbrinkinkite želatiną.
- Pieną užvirkite su grietinėle, 50 g cukraus ir vaniliniu cukrumi.
- Įmaišykite želatiną į karštą grietinėlės, pieno ir cukraus mišinį.
- Išpilstykite į formeles ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
- Atidėkite kelias avietes. Likusias sumaišykite su 20 g cukraus, pusės citrinos sultimis ir pakaitinkite kelias minutes, kol išsiskirs sultys. Nukaiskite.
- Suberkite šviežias avietes, permaišykite ir dėkite į indelius su „panna cotta“.