Pasaulio virtuvė: morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“ (Meksika)

Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“ / Astos Černės nuotr.
Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“ / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Saldus, tačiau tuo pačiu lengvas ir gaivus – toks yra „Mostachon“. Tradicinis meksikietiškas desertas, kilęs iš pasaulio krašto, kur visus metus šviečia saulė, puikiai tinka ir mūsų saulėtoms pavasario popietėms.

Morenginis tortas „Mostachon“ susideda iš trijų pagrindinių dalių: šiek tiek netradicinio saldaus morenginio pagrindo su trapiais sausainiais, kreminio sūrio ir grietinėlės pertepimo bei šviežių braškių. Kartais šis tortas ruošiamas ne tik su braškėmis, bet ir su mangais.

Abu variantai yra gardūs – tereikia išsirinkti sau labiau patinkantį arba prisitaikyti prie sezonų: kai yra galimybė, tortą puošti braškėmis, o kitu metu – mangais.

{recipe|4260}