Gabija Dumšaitė – Pasimėgauti saldžia akimirka

Gabija Dumšaitė / Gabijos Dumšaitės nuotrauka
Gabija Dumšaitė / Gabijos Dumšaitės nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Tuo metu atrodė, kad aš tik egzistuoju... Nemačiau prasmės taip tęsti gyvenimo, privalėjau rasti veiklą, per kurią galėčiau išreikšti susikaupusius jausmus, kuri suteiktų tikslą“, – prisipažįsta instagramo paskyros „Cukraus dulkės“ autorė Gabija DUMŠAITĖ (23).

Instagramo paskyrą praėjusių metų pradžioje ji sukūrė, ieškodama būdo, kaip galėtų save geriausiai realizuoti. „Prisimenu, pirmuoju receptu pasidalijau įpusėjus kovui, – pasakoja. – Per tą laiką nusipirkau fotoaparatą, keletą būtiniausių rekvizito detalių ir stengiausi kuo daugiau sužinoti, išmokti apie maisto fotografiją.“

Mokytis gaminti nereikėjo – virtuvės paslaptis jau seniai, vaikystėje, jai perdavė močiutė. Todėl žinojo, kad šeimininkavimas ją gerai veikia, tai jau buvo vienas iš jos kūrybos ir atsipalaidavimo būdų. Tad saldžiai instagramo paskyrai skiria didžiumą nuo odontologijos studijų likusio laiko.

Ten neatsitiktinai dominuoja desertų receptai: Gabija nuo mažumės yra smaližė. Saldumynus jai smagu ir fotografuoti, nes jie beveik visada be didelių pastangų atrodo gražiai, skaniai, juos galima įdomiai dekoruoti. „Man patinka įvairūs desertai, bet viena iš didžiausių silpnybių yra šokoladas, ypač mėgstu braunį ir sausainius su šokolado gabaliukais, – prisipažįsta. – Kiekvieną kartą pagaminusi desertą nekantraudama laukiu akimirkos, kai baigusi fotografuoti pagaliau galėsiu pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, lyg debesėlis minkšta bandele ar kvapniu sausainiu.“