Patiekalai su vištiena kitaip: 3 sveikos alternatyvos
Užteks svarstyti ir mąstyti, kaip greitai, tačiau sveikai papietauti ar pavakarieniauti.
Jei mėgstate vištieną, portalas timesofindia.com jums paruošė puikių pasiūlymų. Pristatome jums tris sveikus, lengvai paruošiamus ir itin gardžius patiekalus su vištiena. Išbandykite!
Vištienos buritos su barbekiu padažu
Ingredientai:
- 4 puodeliai keptos ir supjaustytos vištienos be kaulų ir odelių;
- 0,5 puodelio mėgstamo barbekiu padažo;
- 1 puodelis konservuotų juodųjų (ar kitų mėgstamų) pupelių;
- 0,5 puodelio konservuotų kukurūzų;
- 2 šaukštai liesesnės grietinės;
- 4 romaninių salotų lapai;
- 4 tortilijos,
- 2 žaliosios citrinos.
Gaminimas:
Į didelę keptuvę sudėkite vištieną, supilkite mėgstamą barbekiu padažą, pupeles, kukurūzus ir grietinę. Viską gerai išmaišykite ir kepkite maždaug 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir formuokite tortilijas – ant kiekvienos iš jų uždėkite po salotos lapą, užpilkite vištienos su padažu ir tortiliją susukite. Perpjaukite ją per pusę ir serviruokite su žaliosios citrinos skiltelėmis.
Vištiena su saldžiosiomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Ingredientai:
- 3/4 puodelio lieso natūralaus jogurto;
- 1 šaukštelis geltonųjų kario miltelių;
- 1 šaukštelis maltos kalendros;
- 1 šaukštelis malto imbiero;
- 1 skiltelė smulkinto česnako;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis Kajeno pipirų;
- 8 vištos šlaunelės, be odelių ir kaulų;
- 1 didelė saldžioji bulvė, nulupta ir supjaustyta kubeliais;
- 3 puodeliai smulkintų žiedinių kopūstų (tinka ir brokoliniai);
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1/4 puodelio nesūdytų sausai skrudintų ir susmulkintų žemės riešutų arba anakardžių;
- 1/4 puodelio kalendros lapelių.
Gaminimas:
Jogurtą, kario miltelius, kalendrą, imbierą, česnaką, druską ir Kajeno pipirus suberkite į stiklinį indą. Gerai išmaišykite. Ketvirtadalį šio mišinio atsidėkite į mažesnį indelį ir dėkite į šaldytuvą. Į likusį mišinį sudėkite vištieną ir uždengę padėkite į šaldytuvą pasimarinuoti maždaug 4 valandas arba per naktį.
Praėjus nurodytam laikui, įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių ir vištieną dėkite į skardą. Į atsidėtą mišinį sudėkite pjaustytą bulvę ir gerai išvolioję gabaliukus padaže, dėkite į orkaitę kepti kartu su vištiena.
Aliejuje apvoliotą smulkintą žiedinį kopūstą, pagardintą žiupsneliu druskos ir pipirų, taip pat dėkite į skardą.
Viską uždenkite folija ir neatidengę kepkite apie 15 minučių. Tuomet atidenkite, atsargiai pamaišykite, apverskite vištieną ir vėl maistą uždengę folija kepkite dar 15 minučių. Kai patiekalas bus paruoštas, serviruokite jį su šviežiais kalendros lapeliais ir pabarstykite riešutais.
„Tandoori“ vištiena
Ingredientai:
- 1 puodelis lieso natūralaus jogurto;
- 4 vištienos šlaunelės be odelės;
- 1 mažas smulkintas svogūnas;
- 1 šaukštelis šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- 2 skiltelės smulkinto česnako;
- 1 šaukštelis kapotos kalendros;
- 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės;
- 0,5 šaukštelio maltų kmynų;
- 0,5 šaukštelio malto imbiero;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- žiupsnelis cinamono;
- žiupsnelis maltų gvazdikėlių.
Gaminimas:
Stikliniame inde sumaišykite jogurtą su česnakais ir svogūnais, įpilkite citrinų sultis, berkite kalendras, ciberžoles, imbierą, druską, pipirus, cinamoną, gvazdikėlius, kmynus ir gerai išmaišykite.
Į mišinį sudėkite vištienos šlauneles ir leiskite pasimarinuoti mažiausiai dvi valandas.
Orkaitę įkaitinkite iki 260 laipsnių, ant grotelių užtieskite foliją ir ištepkite ją aliejumi. Vištieną kepkite apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.