Pavasario salotos
Antrąją Velykų dieną pamirškime kaloringus patiekalus ir leiskime organizmui atsigauti. Pasiruoškime skanių, nekaloringų ir apsunkusiam organizmui taip reikalingų gaivių salotų.
Salotos su greipfrutais
Jums reikės: 2 greipfrutų, 100 g sultenių, 2 avokadų, 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukštelio sojų padažo.
- Sultenes gerai nuplaukite ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
- Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus, o tada supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Greipfrutus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Viską sudėkite į dubenį ir užpilkite padažu, suplaktu iš aliejaus, sojų padažo ir citrinų sulčių.
Kopūstų salotos su granatais
Jums reikės: pusės nedidelio kopūsto, 2 morkų, 1/2 granato sėklų, kelių svogūnų laiškų šakelių, 5 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų obuolių acto, šaukštelio medaus, žiupsnelio druskos.
- Padažui: 2 šaukštuose vandens išmaišykite medų ir druską, įmaišykite actą ir aliejų.
- Kopūstą smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, sumaišykite su kopūstais.
- Granatą išlukštenkite ir suberkite ant salotų. Svogūnų laiškus supjaustykite ir užberkite ant viršaus.
- Salotas prieš patiekdami pagardinkite padažu.
Gaivios salotos
Jums reikės: ryšulėlio ridikėlių, 10 putpelių kiaušinių, 1 ilgavaisio agurko, kelių laiškinių svogūnų, 3 šaukštų majonezo, 2 šaukštų natūralaus jogurto, žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
- Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, agurką panašaus dydžio gabalėliais. Kiaušinius padalykite pusiau.
- Laiškinius svogūnus sukapokite.
- Majonezą sumaišykite su jogurtu, paskaninkite pipirais ir pasūdykite. Padažą supilkite ant salotų ir viską gerai išmaišykite.
Rytietiškos salotos
Jums reikės: 5 pomidorų, 1 raudonojo svogūno, ryšulėlio kalendrų, 1 saujos įvairių žalumynų (krapų, petražolių), 1 česnako skiltelės, 2 šaukštų sėmenų aliejaus, 1 šaukštoVusterio padažo, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
- Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai sukapokite
- Kalendras nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Krapus ir petražoles sukapokite.
- Visus ingredientus sumaišykite. Paruoškite padažą: Sėmenų aliejų suplakite su Vusterio padažu, įberkite druskos ir pipirų. Padažu gardinkite salotas.
- Jei norite, kad būtų sočiau, salotas galite pagardinti fetos sūriu ir patiekti su prancūzišku batonu.