Pavasario salotos

Salotos / „Fotolia“ nuotr.
Salotos / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-04-17 17:00
AA

Antrąją Velykų dieną pamirškime kaloringus patiekalus ir leiskime organizmui atsigauti. Pasiruoškime skanių, nekaloringų ir apsunkusiam organizmui taip reikalingų gaivių salotų.

Salotos su greipfrutais

Jums reikės: 2 greipfrutų, 100 g sultenių, 2 avokadų, 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukštelio sojų padažo.

  • Sultenes gerai nuplaukite ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
  • Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus, o tada supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Greipfrutus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  • Viską sudėkite į dubenį ir užpilkite padažu, suplaktu iš aliejaus, sojų padažo ir citrinų sulčių.

Kopūstų salotos su granatais

Kopūstų salotos su granatais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: pusės nedidelio kopūsto, 2 morkų, 1/2 granato sėklų, kelių svogūnų laiškų šakelių, 5 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų obuolių acto, šaukštelio medaus, žiupsnelio druskos.

  • Padažui: 2 šaukštuose vandens išmaišykite medų ir druską, įmaišykite actą ir aliejų.
  • Kopūstą smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, sumaišykite su kopūstais.
  • Granatą išlukštenkite ir suberkite ant salotų. Svogūnų laiškus supjaustykite ir užberkite ant viršaus.
  • Salotas prieš patiekdami pagardinkite padažu.

Gaivios salotos

Jums reikės: ryšulėlio ridikėlių, 10 putpelių kiaušinių, 1 ilgavaisio agurko, kelių laiškinių svogūnų, 3 šaukštų majonezo, 2 šaukštų natūralaus jogurto, žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, agurką panašaus dydžio gabalėliais. Kiaušinius padalykite pusiau.
  • Laiškinius svogūnus sukapokite.
  • Majonezą sumaišykite su jogurtu, paskaninkite pipirais ir pasūdykite. Padažą supilkite ant salotų ir viską gerai išmaišykite.

Rytietiškos salotos

Rytietiškos salotos / Vida Press nuotr.

Jums reikės: 5 pomidorų, 1 raudonojo svogūno, ryšulėlio kalendrų, 1 saujos įvairių žalumynų (krapų, petražolių), 1 česnako skiltelės, 2 šaukštų sėmenų aliejaus, 1 šaukštoVusterio padažo, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.

  • Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai sukapokite
  • Kalendras nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Krapus ir petražoles sukapokite.
  • Visus ingredientus sumaišykite. Paruoškite padažą: Sėmenų aliejų suplakite su Vusterio padažu, įberkite druskos ir pipirų. Padažu gardinkite salotas.
  • Jei norite, kad būtų sočiau, salotas galite pagardinti fetos sūriu ir patiekti su prancūzišku batonu.
{recipe|4743}
{recipe|4746}
{recipe|4748}
{recipe|4787}
{recipe|4867}
{recipe|4975}
{recipe|4981}