Pavasario skonis: 5 žaliavalgiški receptai

A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Pasitikdami žaliąjį sezoną, pristatome knygynų naujieną – Jurgitos Djakonovaitės receptų knygą „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“ ir kviečiame išbandyti keletą autorės siūlomų receptų, kurie gali puikiai paįvairinti pavasario valgiaraštį.

Vieną pavasario popietę kulinarijos studijoje „Čiop čiop“ susirinko visas būrys besidominčiųjų žaliavalgyste drauge pasidžiaugti nauja žaliavalgiškų receptų knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

Pristatydama knygą, autorė Jurgita pabrėžė, jog jos kuriami receptai skirti ne tik propaguojantiems žaliąją mitybą, bet ir kiekvienam, ieškančiam naujo skonio ar siekiančiam valgyti skaniai ir sveikai.

A. Chlebinskaitės nuotr./Knygos autorė Jurgita Djakonovaitė.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knygos autorė Jurgita Djakonovaitė.

„Noriu parodyti, kad maistą galima paruošti skaniai ir kūrybiškai jo neverdant, nekepant, netroškinat. Iš žalių, neapdorotų produktų galima paruošti bet kokį gardų patiekalą: sriubą, užtepą, maltinukus, ir netgi „silkę“ pataluose. Na, o žaliavalgiškiems saldumynams apskritai abejingų nelieka, – intrigavo knygos autorė.

Ir mes lankėmės pristatyme, ragavome Jurgitos ruoštų žaliavalgiškų skanėstų. Galime patvirtinti: iš tiesų labai gardu. Ir net nepasakytum, jog visa tai paruošta vien iš termiškai neapdorotų produktų. Stereotipas, jog žaliasis maistas prėskas ir beskonis – sugriautas!  

Pateikiame 5 receptus iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

{recipe|4661}
{recipe|4664}
{recipe|4662}
{recipe|4663}
{recipe|4665}