Penktadienio vakarienei kepkime blynų

Lietiniai su vištienos įdaru / Fotolia nuotr.
Lietiniai su vištienos įdaru / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kas gali būti skaniau už ką tik iškeptus blynelius? Nesunkiai ir greitai paruošiami, dažniausiai įtinka ir patiems gurmaniškiausiems...

DIENOS RECEPTAS

Lietiniai su vištienos įdaru 

3 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

Lietiniams

1 stiklinė miltų; 1 stiklinė pieno; 2 kiaušiniai; 2 valg. š. aliejaus; 1 stiklinė vandens; žiupsnelis druskos.

Įdarui

400 g virtos ar keptos vištienos; 100 g pievagrybių; 100 g tarkuoto sūrio; 1 valg. š. sviesto; pagal skonį aštrių prieskonių mišinio.

 

Kaip gaminti

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius.

2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.

3. Mase įdarykite lietinius, sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite truputį pieno, vandens ar kokio padažo ir apie 20 min. kepkite orkaitėje. Galite pakepinti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Maltos mėsos blyneliai
Maltos mėsos blyneliai / Autorės nuotr.