Pervirė maistas. Kaip gelbėti situaciją?

Gaminant maistą / Fotolia nuotr.
Gaminant maistą / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A

Tikriausiai nereikia nė pasakoti, kad pervirę makaronai, ryžiai ar daržovės praranda išvaizdą bei skonį. Visgi kartais nutinka, kad neapsižiūrime... Ką tokiu atveju daryti? Siūlome keletą idėjų...

Jei pervirė...

...daržovės

Sutrinkite jas elektriniu plakikliu su trupučiu sviesto ir keliais šaukštais riebios grietinėlės. Masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Dar galite įberti kepintų svogūnų ar česnakų. Vietoje neišvaizdžių sukritusių ir bespalvių daržovių turėsite gardžios tyrės.

...ryžiai

Iki vientisumo sutrynusi juos su virtu moliūgu, žiupsneliu cinamono, keliais šauktais medaus ir plakta grietinėle gausite karališką košę. Į tokius ryžius taip pat galite įmušti kiaušinių, įberti prieskonių, apvolioti džiūvėsėliuose ar kapotuose riešutuose ir iškepti blynelių.

...makaronai

Perplaukite juos tekančiu vandeniu, sumaišykite su keptuvėje svieste keptais grybais, svogūnais, daržovėmis, kumpiu, įvairiais prieskoniais, apliekite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, sukrėskite į skardą, ant viršaus berkite tarkuoto brandinto sūrio ir iškepkite apkepą.