Pietūs – tik iš 3 ingredientų
Ar niekada nesusidūrėte su tokia situacija: atsiverčiate receptų knygą, renkatės, ką paruošti pietums, ir suprantate, kad tiek daug skirtingų produktų tikrai neturite... Spintelės pustuštės, šaldytuvas toks klaikiai nykus, kad pelė pasikartų iš nevilties, bet pietus šeimai vis tiek pagaminti reikia. Tokiais atvejais labai gerai savo užrašų knygelėje turėti keletą receptų, kuriuos pagaminti užtenka vos kelių produktų.
3 ingredientai – juokingai mažas skaičius, kad iš jų būtų galima pagaminti kažką tikrai skanaus ir sotaus. Bent jau taip atrodo iš pirmo žvilgsnio, tiesa? Bet kai pagalvoji, tokių receptų yra tikrai ne vienas ir net ne dešimt... Na, o įvairių prieskonių tikrai kiekvienas rasime savo spintelėse, bent jau žiupsnį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Visi šie receptai paprasti kaip dukart du, o jiems reikalingi produktai – tokie, kurių labai dažnai kiekvienas turime savo namuose. Jeigu nuo ilgų, painių ir gausybės ingredientų reikalaujančių patiekalų receptų jums sukasi galva, šie – subalansuoti būtent jums. Gaminkite, valgykite, mėgaukitės. Skanių pietų!
3 ingredientai – sluoksniuota tešla, pomidorai ir sūris.
Šaldytos tešlos yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi sutaupyti laiko ir jėgų, ruošiant pietus ar vakarienę. Tokią tešlą galite gardinti pačiais įvairiausiais priedais: kepti nesaldžius pyragus, apkepus, picas. Vienas iš labai gardžių ir paprastų variantų yra sluoksniuotos tešlos pyragas, pagardintas sultingais pomidorais ir kokybišku bei skaniu fermentiniu sūriu. Prieš kepdami, pabarstykite žiupsniu druskos, pipirų ir mėgstamų džiovintų žolelių. To tikrai pakaks, kad paruoštumėte labai gardžius pietus.
3 ingredientai – burokėliai, manų kruopos, kiaušinis.
Daugelis iš mūsų esame įpratę prie visiškai kitokių maltinukų, ruošiamų iš mėsos. Tuo tarpu burokėlių blyneliai – pakankamai netradicinis, tačiau labai gardus patiekalas. Išbandykite. Ypač skanu šiuos blynelius patiekti su bulvių koše.
3 ingredientai – miltai, varškė ir druska.
Šis patiekalas – tai skanus ir nostalgiškas vaikystės prisiminimas. Neabejojame, kad dubenėliu tokių pietų ar vakarienės mėgaudavotės pakankamai dažnai. O vėliau... pamiršote? Ką gi, metas atgaivinti prisiminimus: varškės „ežiukams“ pagaminti tereikia miltų ir varškės, kuri suteikia minkštumo. Patiekti tokius pietus galite tiek su saldžiais, tiek su nesaldžiais pagardais. Gal dar prisimenate, su kuo juos valgydavote vaikystėje?