Prancūziško restorano atidarymas palepino garsenybes rinktiniais patiekalais

Šventės akimirkos / Organizatorių nuotr.
Šventės akimirkos / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Antradienio vakarą kviestinė publika rinkosi į prancūziška dvasia alsuojantį vakarą. Vilniaus Naujamiesčio rajone duris atvėrė restoranas „Prancūzai“. Šventės metu skambėjo gyvai atliekama prancūziška muzika, o svečiai galėjo įvertinti kulinarinius restorano šedevrus.

Restorano atidarymo nepraleido ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud. Šventės metu svečiams buvo patiekti ir mėgstamiausi Prancūzijos ambasadoriaus patiekalai: ėriuko medalionai ir obuolių pyragas. Abu patiekalai buvo pagaminti pagal pono P. Jeantaud šeimos receptus. Ambasadorius šventės metu pakvietė tapti jo šeimos dalimi ir vaišintis prancūzišku maistu.

Prancūzijoje nenustebinsi svečių pasiūlęs paragauti paukštienos patiekalų. Jau nuo senų laikų Prancūzijoje mėgdavo laukinių ar naminių paukščių mėsą. Restorano „Prancūzai“ idėja – pasitelkiant prancūzų virtuvę pristatyti išskirtinius paukštienos patiekalus. Visi patiekalai restorane gaminami pagal istorinius prancūzų virtuvės receptus su šiuolaikinėmis interpretacijomis.

„Išskirtinis prancūzų bruožas – valgymą paversti menu. Sekdami prancūzų paukštienos gaminimo tradicijas, stengiamės į patiekalus įdėti kažką savo, labai skanaus ir dar neragauto. Žinoma, reikia nepamiršti svarbiausio ingrediento – meilės maistui“, – sako restorano vadovė Rūta Platačiūtė.

Restorane „Prancūzai“ galima paragauti kukurūzinio ar rudojo viščiuko, karvelio, kurapkos, anties ar perlinės vištos krūtinėlės, anties kulšelių „confit”. Restorano meniu – ir prancūziška svogūnų sriuba, įvairūs paštetai.

Vakaro svečiai turėjo galimybę įvertinti specialiai šiam vakarui ruoštus patiekalus. Abejingų nepaliko žąsų kepenėlių paštetas „Foie gras“, Marselio krevetės, jautienos išpjovos tartaras. Liaupsių sulaukė ir plėšyta anties kulšelė „confit“, įvairios paukštienos terinas.

Renginyje dalyvavo ir tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė. Žinoma visuomenės veikėja neslėpė, kad prancūzų virtuvė yra ta sritis, kurioje ji norėtų tobulėti labiausiai.

„Tai viena iš žaviausių virtuvių, kuri egzistuoja kulinariniame pasaulyje“, – sako N. Degutienė.

Žinoma moteris negailėjo komplimentų ėriuko medalionams su žirnių piurė. „Kaip ir viskas su prancūziškais dalykais: subtilu, gražu, aukšta klasė nuo pradžios iki pabaigos“, – sakė N. Degutienė.

Labiausiai žinomą moterį žavi tikra, kaimiška, paprastų žmonių prancūziška virtuvė.

„Tobulumas slypi paprastume. Viskas natūralu, žaismingai patiekta, o rezultatas tobulas“, – šypsosi N. Degutienė.

Įvertinti naujojo sostinės restorano atvyko Gražina Baikštytė, Vaida Skaisgirė, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos, Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas, Jolanta Svirnelytė, Danguolė Pečiukonytė-Juan Font, Daiva Tamošiūnaitė, Gerūta Griniūtė, Alesia Mačiulis, Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas, Rasa Arlauskienė, Vidmantė ir Paulius Medišauskai, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Žilvinas Grigaitis, Inga ir Aivaras Stumbrai, Simona Starkutė, Dileta Meškaitė-Kisielienė, Patricija Gadžijeva, Erica Jennings ir kiti kviestiniai svečiai.